Lygia

Lefkada Lygia

Lygia je mesto na istočnoj obali Lefkade. Nalazi se na oko 4 km od glavnog grada Lefkasa, odnosno na pola puta između Parge i Preveze. Mesto je lepo, sa malom ribarskom lukom. Ispunjena je mnoštvom ribarskih čamaca, dok se duž luke nalaze  restorani gde posetioci mogu uživati u najsvežijim morskim specijalitetima, grčkoj salati i svežem grčkom hlebu uz prijatnu atmosferu i ljubazno osoblje. Ovo područje ima veliki broj luka gde su usidreni brodići. Klima je mediteranska, odnosno leta su jako vruća, a zime blage. Broji svega 750 stalnih stanovnika. Plaže su peščano-šljunkovite, zaklonjene i bez gužve, sa divnim pogledom. More je tirkizno plave boje i kristalno čisto. Lygia ima dobru geografsku poziciju i cene su pristupačne svima, što je često odlučujući faktor pri izboru ove destinacije.

Ono što bi svakako trebalo posetiti prilikom boravka u Lygiji je dvorac Agios Georgios i selo Kariotes. Postoje i redovni autobusi ka severu i jugu. U Lygiji postoji i nekoliko taverni i kafića koji su prepuni tokom letnjeg perioda. Mesto ima brojne prodavnice i markete u kojima se turisti mogu snabdevati potrebnim namirnicama i pazariti suvenire i poklone. Idealna je za one koji vole da šetaju. Celo mesto okruženo je brdima koji su prekriveni borovinom, maslinjacima i prelepim zelenilom. Život je sporijeg tempa i odličano je mesto za odmor. Ovo selo krase divne kuće, sa šarenim baštama punim cveća ružičaste i ljubičaste boje. To sve mestu daje posebnu čar, mirise i prijatnu atmosferu koja privlači veliki broj turista.

Lygia je odličan izbor za porodice, ali i za stariju populaciju. Takođe, ima dosta dešavanja koja se organizuju kao što su festvali, ceremonije, proslave i razni izleti do obližnjih ostrva Meganizi, Itaka i Kefalonija. Turisti koji tragaju za većim brojem različitih mesta za izlazak, vrlo brzo mogu stići autobusom ili autom do Lefkasa gde se nalazi velika pešačka zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.