Agia Anna

Drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom mediteranu, prostire se uz obalu Beotije i Atike, od severnih Sporada pa do ostrva Andros u blizini Kiklada, dužina ostrva je 180km, širina od 5-50 km. Ostrvo je od poznatog letovališta Paralija udaljeno oko 150km južno. Evia se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja.
Povoljni klimatski uslovi , bogata flora i fauna, prelepe plaže i termalni izvori čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija medju Grcima. Evija je takodje ostvro koje je bogato arhiološkim nalazištima, manastirima i tradicionalnim grčkim selima. Čitavo ostrvo je prekriveno šumama i maslinjacima. Bogostvo ove regije doprinosi i ribarska flota, koja se smatra najrazvijenijom i najboljom u Grčkoj. Ostrvo Evia je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Ostrvo sa svojim letovalištima pruža velike mogućnosti odmora i zabave.

Plaza Agia Anna je slikovit prizor na severnom delu ostrva Evia, na udaljenosti od 1 km od Halkide, i poznata je po “duboko” plavoj boji vode. Ujedno je i najduža plaža Evije i prostire se na 9 km. More je duboko, dno peščano a sama plaža šljunkovito-peščana. Uređena je na par njenih delova, ali je pogodna i za one koji ne žele da provode vreme po barovima i iznajmljuju ležaljke i suncobrane.

Samo mesto je pogodno za opuštanje i relaksaciju a predstavlja spoj mora i vegetacije koji se sreću na specifičan način čineći tako magičnu sliku. Slikovito skrojena, Agia Anna vas neće ostaviti ravnodušnim . Možete uživati u šetnjam duž obale, dok vas zvuk mora opušta i čini da lako zavolite ovo mesto.

Ovakva slika ne bi trebalo da obeshrabi one posetioce koji žele nešto življi odmor i intenzivnije aktivnosti. Takvim gostima, Agia Anna ima da razne klubove i kafe-barove na sjajnoj lokaciji, odnosno uz samu obalu mora.

Sa svojom širokom ponudom smeštajnih kapaciteta, može udovoljiti svačijim zahtevima i svakom gostu.  U brojnim tavernama i restoranima možete naći veliki izbor kulinarskih specijaliteta na bazi mesa ili ribe.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros smestaj apartmani
Vrasna smestaj apartmani
Paralia smestaj apartmani
Olympic beach smestaj apartmani
Leptokaria smestaj apartmani
Nei Pori smestaj apartmani

Leave a Reply

Your email address will not be published.