Agios Georgios

Agios Geoorgios je malo turističko mesto koje se nalazi na jugozapadu ostrva u istoimenom zalivu i na oko 35 km udaljenosti od grada Krfa. Predstavlja raj za sve one koji žele da uživaju u mirnom odmoru. Peščana plaža ovog gradića je nagrađena Plavom zastavicom i svatra se za jednu od najboljih i najbezbednijih na ostrvu. Proteže se na dužini od 5 km, a okružena je brdima i borovima koji moru daju divnu smaragdnu boju. Plaža je uređena, sa ležaljkama i suncobranima, a u večernjim satima veliki broj barova koji se ovde nalaze nude mogućnost za noćni provod. U blizini agios Georgiosa se nalaze Arillas i Agios Stefanos. Mesta Arillas se nalazi na 9 km udaljenosti.

Peščana plaža nagrađena Plavom zastavicom, plitka voda pogodna za decu i osećaj spokoja koje ovo mesto pruža njegove su glavne odlike. Put koji se proteže uz plažu ima dosta butika, prodavnica, barova i taverni. Vredno posete je i staro tradicionalno selo Afionas sa koga se pruža neverovatan pogled na okolni pejsaž. Ljubitelji aktivnijeg i življeg provoda mogu svratiti i do Sidarija koji je na 2 km udaljenosti od ovog mesta. U samom mestu ima dosta taverni, restorana, suvenirnica i marketa. S obzirom da Agios Georgios nije poznat po noćnom provodu preporuka je svakako za porodice sa mlađom decom ili parove koji vole odmor u malom okruženju. Na predivnoj plaži sa kristalno čistom vodom se mogu opustiti i uživatzi, iznajmiti čamac ili se opredeliti za neke od sportova na vodi.

Agios Georgios hoteli

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

STAVROS   VRASNA   PARALIA   OLYMPIC BEACH   LEPTOKARIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.