Agios Ioannis

Agios Ioannis je malo turističko mesto na istočnoj obali ostrva, južno od grada Kerkire, udaljeno oko 14 km. Ovo selo se vekovima skrivalo između maslinjaka i plantaža pomorandži, a danas predstavlja idealno mesto za porodični odmor. Pre nekih tridesetak godina bilo je to prvo mesto koje su otkrili slučajni turisti kada su prostrli šator među poljima maslina, a to mesto je i dalje poznato kao “Kaktus Hilton”. Neki od tih prvih turista se i danas vraćaju dovodeći decu, pa čak i unučiće. Svim posetiocima Agios Ioannis-a zagarantovana je topla dobrodošlica, prijatna klima i prelepo okruženje. Dobra lokacija ovog mesta, u samom centru ostrva, na 15 minuta od aerodroma, znači da ništa na samom ostrvu nije daleko. Akva park, veliki vodeni park sa bazenima i toboganima za sve uzraste, udaljen je samo 5 minuta vožnje; Golf klub 10ak minuta, a isto toliko ima i do peščanih plaža na zapadu ostrva; Glavni grad ostrva, Kerkira, sa erodrom i lukom udaljen je vožnjom od 15ak minuta.

Od 2009. godine , svakog avgusta Agios Ioannis je domaćin Agiotfesta- Rock, soul i folk festivala smeštenog u sred maslinovih polja. Dostupne su i mnoge druge aktivnosti kao što su šetnje i karting a od trgovina i usluga tu su tradicionalne taverne i restorani, mini marketi, pekare, apoteke, benzinske pumpe, frizeri, uzerije. Centralono mesto u Agios Ioannis- u je glavni trg (platia) sa svojim tavernama gde roditelji uživaju u razgovoru i piću dok se deca igraju na obližnjem igralištu. Taverna Kostas privlači goste sa celog ostrva dobrom hranom i pristrupačnim cenama.

Agios Ioannis je takođe pogodan za one koji žele da posete Grčku u hladnijim mesecima i uživaju u šetnjama ili vožnji biciklom. Samo ostrvo je  drugi svet, kada se povuku turisti nakon letnjih meseci. Prazne plaže, krajojik uvršten u specijalna prirodna blaga Evrope i pešačke ture, pažljivo osmišljenje i označene, definitivno će osvojiti sve ljubitelje prirode. Period između marta i maja je posebno pogodan za obilazak i uživanje u Krfu.

Prelepu šljunkovitu plažu, okružuje borova šuma koja se kaskadno spušta ka moru. Malo, mirno i opuštajuće mesto, idealno je za one koji žele da osete mir tradicionalnog grčkog života.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

STAVROS 2022   VRASNA 2022   PARALIA 2022   OLYMPIC BEACH 2022   LEPTOKARIA 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.