Akti Elias

Sitonija Akti Elias

Akti Elias je mesto pored grada Nikiti u severozapadnom delu Grcke, Sitonija . Od Soluna je udaljeno 110 km jugoistočno. Akti Elias se nalazi u Toronskom zalivu koji deli poluostrvo Sitoniju od poluostrva Kasandra. Ima divne plaže na obali dugoj 30 km. Neke plaže Nikitija su nagrađene plavom zastavicom zbog izuzetne lepote, kristalne vode i izvanredne usluge. U gradicu imate veliki izbor taverni restorana i barova u kojima možete uživati u osvežavajucim napitcima.

Glavna plaža u Akti Eliasu je dugačka, lepa i peščana. Voda nije mnogo duboka, tako da je idelna za decu, porodice sa malom decom kao i za starije osobe. Voda je kristalno čista i topla, a talasa skoro da nikada i nema. Kao i većina plaža u Akti Eliasu i ova je nagrađena plavom zastavicom.

Ležaljke i suncobrani se mogu koristiti besplatno. Uslov je da jedino da budete gosti u beach baru koji se nalazi na plaži i popiete po neko osvežavajuće piće ili neke od odličnih voćnih koktela koje Vam nudi i sprema izuzetno ljubazno osoblje. Restorana na samom plaži nema kao ni mini marketa, ali u blizini se nalazi dosta drugih restorana u koje posetioci mogu otići peške, nekoliko minuta hoda. Spasilaca kao i na većini drugih plaža nema.

Kada su u pitanju morski sportovi, toga na ovoj plaži nema, tako da svi oni koji su došli kako bi se odmorili i lepo okupali mogu da se opuste i bezbrižno uživaju u suncu i mirisu mora i peska.

Na plaži postoji poseban deo za kampere.

Pristup samoj plaži je veoma lak i moguće je doći automobilom. Parking se nalazi nedaleko od same plaže na ulici.

Plaža je udaljena od zdravstvenog centra oko 17 km ili 22 minuta vožnje. Od Kalitee udaljen je 73 km, Poligrosa 50 km, Neos Marmarasa 9 km, a od Sartija 50 km.

 

Kompletnu ponudu apartmasnkog smeštaja za leto 2023. u Grčkoj pogledajte na web stranici: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

APARTMANI U STAVROSU
APARTMANI U VRASNI
APARTMANI U PARALIJI
APARTMANI U OLYMPIC BEACHU
APARTMANI U LEPTOKARIJI
APARTMANI U NEI PORIJU

Leave a Reply

Your email address will not be published.