Amarinthos

Evija Amarintos

Amarintos je mali grad sa oko 4500 stanovnika. Nalazi se na ostrvu Evija. Poznat je po dugoj i veoma specifičnoj istoriji, što pokazuju brojni ostaci koji datiraju još od pre 3000 godina.

Amarintos je ribarski grad, ali poslednjih nekoliko decenija razvio se u veoma lepo i živahno turističko mesto.

Centar, ali i okolinu Amarintosa okružuje nekoliko prelepih peščanih i šljunkovitih plaža. Gradska plaža je duga čak 5 km tako da, iako je tokom sezone poseti  ogroman broj turista, nikada nije velika gužva.

U Amarintosu ima veliki broj hotela i apartmana. U centru i na plaži posetioci mogu uživati u raznim kafićima i tavernama. S obzirom da je Amarintos ribarski grad i da se veliki broj stanovnika bavi upravo ribolovom, prepun je ribljih restorana u kojima se služi tek upecana i sveža riba. U centru mesta postoji i veliki broj prodavnica i marketa gde se posetioci mogu snabdevati svim potrebnim namirnicama, kao i pekara, igrališta za decu, menjačnica.

Ovo mesto je veoma popularno zato što u njemu ima mnogo toga da se vidi, a idealan je za one koji vole da istražuju, naročito ostatke starog grada koji datiraju iz antičkog doba.

Tokom letnjih meseci, naročito tokom jula i avgusta, grad je veoma “živ”. Veliki broj Grka, koji su iz Amarintosa, a žive u Atini ili nekom drugom gradu u Grčkoj, dolaze u svoje rodno mesto. Osim letnjih, tokom prolećnih i jesenjih meseci, ovo mesto je savšeno za duge šetnje.

Svake godine, kao i po drugim mestima u Grčkoj, u Amarintosu se održavaju razni festivali, karnevali i folklorne večeri.

Predstavlja idealno mesto za one koji žele miran odmor i koji žele da pobegnu od velike gužve. Odlično je za porodice sa malom decom kao i za stariju populaciju. Amarintos svojim  prelepim plažama, klimom, istorijom, divnim restoranima i kristalno čistim morem, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

Grcka leto 2022 Stavros
Grcka leto 2022 Vrasna
Grcka leto 2022 Paralia
Grcka leto 2022 Olympic beach
Grcka leto 2022 Leptokaria

Leave a Reply

Your email address will not be published.