Barselona

Barselona

9 dana/3 noći u Ljoret de Maru/2 noći u Liguriji

barselona-glavna

barselona_

Ovaj program je osmišljen za prave hedoniste i ljubitelje mediteranskog podneblja. Vodimo Vas na putovanje koje ćete dugo pamtiti. Prelepa Đenova koja je prva destinacija na ovom putovanju ostaviće Vas bez daha svojim mediteranskim duhom i građevinama. Glavni grad Ligurije i istorijski jedan od najprepoznatljivijih gradva koji je bio velika pomorska sila i koji je svetu dao velikog moreplovca Kolumba. Ligurija je Italijanski „deo Azurne obale“ gde ćemo se i odmoriti i uživati šetnjom pored ligurijskog mora. Posle noćenja i doručka nastavljamo naš put . Vrhunac programa jeste boravak u Španiji, odnosno Kataloniji i oblasti Kosta Brava odakle ćemo skoro svakodnevno posećivati Barselonu, grad koji je po svemu neverovatan. Gaudijeve kuće i gradjevine, Montžuik, Agbar i sve lepote ovog grada ostaviće na Vas najlepši utisak. Posetićemo i Figueras-rodni grad čuvenog umetnika i ekscentrika Salvadora Dalija u kome se nalazi i muzej ovom „ludom“ geniju. U povratku i dolaskom u Francusku prošetaćemo Kanom gde se održava najveći filmski festival u Evropi i mondensko mesto koje posećuje svetski džet-set. Posetićemo i prestonicu Azurne obale Nicu i naravno kao najveće uzbuđenje na kraju poseta Kneževini Monako i Monte Karlu uz priče o dinastiji Grimaldi i besanim noćima čuvenih kockarnica. Nakon noćenja u okolini San Rema nastavljamo put do Milana glavnog grada Lombardije finansijske, kulturne I modne prestonice severne Italije Doživite najlepše trenutke uz ovo putovanje.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (Utorak, 04.Oktobar)

Polazak iz Beograda (tačno mesto i vreme biće poznato dva dana pred putovanje).

Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz kraće pauze i zadržavanja na granicama. Noćna vožnja.

2.DAN ĐENOVA – LIGURIJA

Dolazak u Đenovu u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Trg Ferari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duomo, palata Sv. Đorđa . Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

3.DAN LIGURIJA – LJORET DE MAR 

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Dnevna vožnja za Španiju. Dolazak u Lloret de Mar u večernjim satima. Večera. Noćenje.

4.DAN LJORET DE MAR – BARSELONA 

Celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom BARSELONE. Panoramski obilazak grada: Sagrada Familia – čuvena katedrala, remek-delo arhitekte Antonija Gaudija; avenija Dijagonal – komercijalna zona grada; trg Španije sa veličanstvenim sajamskim prostorom, Magičnom fontanom i zdanjem Muzeja savremene umetnosti Katalonije; Monžuik – brdašce sa brojnim atrakcijama uključujući Špansko selo (mogućnost posete), Olimpijski stadion, fondacija Miro (čuveni katalonski modernista), vidikovac…; Luka grada, Kolumbov spomenik, Rambla – jedna od najživopisnijih ulica Evrope… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak iz Barselone u hotel do 19h. Večera. Fakultativni izlazak na flamenko šou. Noćenje.

5.DAN FIGUERAS – BARSELONA – LJORET DE MAR 

Doručak. Fakultativni izlet za Figueras. Poseta Muzeju Salvadora Dalija u njegovom rodnom gradu. Upoznavanje sa izuzetno zanimljivim životom ovog velikog ekscentrika i genija. Povratak u Ljoret de mar. Fakultativni odlazak za Barselonu i prisustvo spektaklu „svetlost i zvuci“ sjajne Magične fontane Povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

6.DAN LJORET DE MAR – BARSELONA – FRANCUSKA

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Ljoret de maru do kasnog večernjeg polaska ili mogućnost fakultativnog izleta za Barcelonu II. Gosti koji idu za Barcelonu imaće slobodno vreme u centru grada od minimum 9 sati za šoping, obilazak muzeja i slobodno vreme.. Povratak u Ljoret de mar (usputni) samo radi ulaska putnika koji nisu išli na izlet. U kasnim noćnim satima polazak ka Azurnoj obali. Noćna vožnja…

7.DAN KAN – EZE – NICA – MONAKO – MONTE KARLO

Dolazak u KAN u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi kraći obilazak uz razgledanje palate filmskog festivala, šetališta Kroazet, Srpske ulice i hotela „Carlton. Dolazak u NICU i kraći obilazak centra grada: Engleska promenada, hotel „Negresco“, vrtovi Albera I, trg Mesena. Slobodno vreme u Nici. Nastavak putovanja i usputno kraće zadržavanje u Eze poznato po najstarijim francuskim parfimerijama Odlazak do KNEŽEVINE MONAKO. Poseta Monako Vilu uz kraće razgledanje: katedrala Sv. Nikole – krunska katedrala dinastije Grimaldi, Kneževska palata – sedište kneževine. Odlazak u MONTE KARLO preko staze formule 1. Obilazak veličanstvenog trga Kazino sa čuvenom Kockarnicom, Operom, hotelom i kafeom „Paris“. Nastavak putovanja do Italije, Dolazak u Liguriju I smeštaj u hotel. Noćenje.

8.DAN LIGURIJA – MILANO

Doručak. Pakovanje stvari u autobus i polazak za Milano. Dolazak u Milano i panoramski obilazak grada. Pjaca i katedrala Il Duomo, Palaco reale,
galerija Vitorio Emanuele, zamak Sforca, La Skala, galerija Brera, park Zempione… Slobodno vreme I poslepodnevni polazak za Srbiju. Noćna vožnja
kroz Sloveniju I Hrvatsku.

9.DAN (Sreda, 12.Oktobar) Dolazak u Beograd / Novi Sad u ranim jutarnjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz prema programu putovanja, visoke turističke kategorije (AC/ TV/ VCR)
 • 2 noćenja sa doručkom u Italiji (oblast Ligurije), 3 puna pansiona, obroci na bazi švedskog stolau hotelu sa 3* / 4* u Ljoret de Maru u 1/2 i 1/2+1 sobama (tokom razgledanja i kada niste u hotelu dobija se lanč paket umesto ručka / večere)
 • Panoramskarazgledanja gradova po programu
 • Troškove usluge licenciranog vodiča iz SRB
 • Troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Troškove ulaznica
 • Individualne troškove
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativane izlete
 • Fakultativni izleti: Izlet Barselona I 20 Eur (prevoz, obilasci prema programu, usluge vodiča)
 • Izlet Barselona II 15 Eur (prevoz, obilasci prema programu, usluge vodiča)
 • Barselona “Magične fontane” 15 Eur
 • Izlet Figueras 25 Eur (prevoz, ulaznica za muzej Salvadora Dalija, obilasci prema programu, usluge vodiča)
 • Flamenko veče 25 Eur (prevoz, ulaznica, usluge vodiča, šou program)
 • Nou Camp 23 Eur (ulaznica)
 • Pueblo Espanol 12 Eur (ulaznica)
 • Aquarium 21 Eur (ulaznica)
 • Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 25 prijavljenih putnika. Izlete po navedenim cenama plaćate samo ukoliko se odmah niste odlučili za opciju Bonus paketa. U cenu izleta nisu uključene ulaznice u muzeje I druge turističke objekte. Plaćanje vodiču na licu mesta.

DOPLATE 1/1 SOBU: 90 Eur (isključivo na upit)

 • Doplata za polazak iz Novog Sada 10 Eur / minimum 4 putnika za transfer

POPUSTI:

 • Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) 239 Eur

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza,parkinga, vodiča,
ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i
objektivnih okolnosti.
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj : Hotel: GARBI PARK 3* ili GRAN GARBI 4* – Ljoret de Mar ( www.hotelesgarbi.com ) ili sličan.

Hotel pripada lancu “Garbi” hotela i ima 326 soba. Smešten u centru  na 300 metara od plaža Ljoret de Mara, na Kosta Bravi. Sve sobe imaju balkon . Standardne sobe u krilu “Park” 3* ili “Gran” 4* kategorije i svaka soba ima kupatilo, tuš, toalet, TV,  klimu i wifi (uz doplatu na recepciji). Hotel ima veliki lobi, kafe bar, restoran i poseduje 2 spoljna I 1 unutrašnji baze . Na pešačkoj je udaljenosti od dela noćnog života u Ljoret de Maru.

PLAĆANJE:

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na sledeći način:

 • Gotovinski, 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo čekovima građana, 30% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u tri jednake mesečne rate. Mesto i datum na čekovima ispisati grafitnom olovkom .
 • Odloženo administrativnom zabranom shodno Ugovoru sa Privrednim društvom, akontacija 30% prilikom rezervacije, na tri mesečne rate shodno izdatoj fakturi u jednakim mesečnim ratama.

OPŠTI USLOVI:

 • Program je radjen na bazi minimum 70 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
 • Agencija na snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Organizator zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.
 • Uz ovaj progarm važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Monix d.o.o. Beograd.

POSEBNE NAPOMENE:

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…)
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br.060/2013.

Comments (3)

 1. Reply Adam Kerekkes

  Koja je cena aranzmana?

 2. Reply Marina

  Ne vidim cenu aranžmana

 3. Reply IvaAna

  Ovakvo putovanje vredi rezervisti na vreme i ne propustiti nikako!

Leave a Reply

Your email address will not be published.