Barska rivijera

Sutomore

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Canj

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Susanj

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Barska rivijera

Ovo područje nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore i obuhavata površinu od 505 km2. Dužina obale iznosi 46 km, a 9 km su plaže. Leto je dugo, toplo, a zime su blage i kišovite,

Barskoj rivijeri pripadaju Bar, Čanj, Šušanj, Sutomore i Dobre vode.

Čanj je letovalište smešteno između Bara i Budve, tačnije između Bara i Petrovca. Poznato je po svojoj prelepoj šljunkovitoj plaži koja se prostire dužinom od oko 1.200 m, koja je zbog sedefastog sjaja peska dobila epitet Biserna Obala.

Prednost ovog malog turističkog letovališta je što je izolovano od velikih saobraćajnica, pa čitava porodica može da uživa u prijatnom odmoru. Toplo more, peščana plaža, prijatna mediteranska klima, plavetnilo mora i neba, parkovi, čistoća, zabrana saobraćaja u naselju, kulturne priredbe i zabava uticali su da Čanj postane jedno od omiljenih turističkih destinacija na Crnogorskoj rivijeri.

Zbog lepote šljunka kojom je prekrivena, plaža je dobila ime Biserna Obala. Izolovano od glavnih saobraćajnica nudi uslove za prijatan i bezbedan odmor, pa čitava porodica može da uživa u prijatnom odmoru.

Šušanj je naselje u opštini Bar. To je malo turističko mesto, mirno i tiho, idealan izbor za odmor sa porodicom. Tokom letnjih meseci, grad je pun turista, udaljen je samo kilometar od Bara i gotovo da predstavlja njegovo predgrađe.

Šljunkovita plaža Šušnja, Žukotrlica, duga je 2 km, idealno je mesto za odmor, zahvaljujući prirodi koja je okružuje. Plaža je čista, sređena i vrlo lepo organizovana, a poslednjih godina postala je vrlo posećena od strane turista, zbog svoje prirodne hladovine. Tu se nalaze kafići, barovi, restorani, tako da možete uživati u svom omiljenu piću ili jelu, ne napuštajući ovu popularnu plažu. Interesantno je to da je Šušanj povezan sa Barom lepo uređenim šetalištem, tako da ako ste za promenu, vrlo brzo možete doći do Bara i provesti dan na nekoj od njegovih plaža. Takođe, sa Žukotrlice često kreću brodići ka Sutomoru, Petrovcu, Budvi, Svetom Stefanu i mnogim drugim mestima, pa je na vama samo da odaberete koji ćete deo crnogorskog primorja posetiti.

Sutomore je jedno od najpopularnijih letovališta na Crnogorskoj rivijeri. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno kristalno čisto more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti. Zahvaljujući odličnoj lokaciji i pogodnoj klimi ovde sezona traje od maja do oktobra.

Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara jadranske obale i smatra se jednim od najlepših delova Jadranskog mora, sa temperaturom vode od 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. Mesta koja su poznata u blizini i koja bi obavezno trebalo obići su: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Ratac, Crvena plaža, Zaliv maslina.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Crna Gora leto 2022

Barska rivijera

Leave a Reply

Your email address will not be published.