Becici

Bečići

Bečići je gradsko naselje u opštini Budva u Crnoj Gori. Prema popisu iz 2003. bilo je 771 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 726 stanovnika).

U naselju Bečići živi 625 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 37,5 godina (37,5 kod muškaraca i 37,5 kod žena). U naselju ima 248 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3,10.

Stanovništvo u ovom naselju veoma je heterogeno, a u poslednja tri popisa, primećen je porast u broju stanovnika.

Bečići su turističko mesto u Crnoj Gori i nalaze se nedaleko od grada Budve. Nalaze se na idealnoj lokaciji, a raznovrsni sadržajhi i prelepe peščane plaže čine ga idealnim za porodični odmor.

Bečići imaju mediteransku klimu sa toplim letima i blagim zimama. U julu prosečna temperatura je 28C, a u januaru 7,8C.

Najznačajnija atrakcija Bečića je 2 km duga peščana plaža koja spada u najveće i najlepše u Budvanskoj rivijeri. Duž plaže nalaze se barovi, kafići, restorani kao i šetalište kojim se dolazi do grada Budve. Bečići imaju dugu i peščanu plažu koja omogućava posetiocima da se bave raznim sportovima na vodi. Omogućava i kvalitetan porodični odmor zbog mnoštva dečijih parkova, igrališta i zelenila. Plaža je 1935. godine dobila Gran pri u Parizu kao najbolja plaža Evrope.

Reljef Bečića je isto jedan od glavnih razloga zašto turisti vole ovaj grad. Predivni gradić se nalazi između predivnog kontrasta planina sa jedne strane i plavetnila mora sa druge.

Bečići (kao i Budva koja je u neposrednom susedstvu Bečića) je omiljeno od strane mladih koji vole noćni život i zabavu. Tople noći Bečića nude zabavu koja može da potraje i do jutra.

U blizini Bečića  nalaze se neke od najlepših plaža kao što su Miločer, Pržno i Kamenovo. Aerodrom u Tivtu udaljen je 20 km od ovog mesta, a turistima su na raspolaganju i minibusevi za Budvu. Aerodrom u Podgorici je udaljen 65 km od Bečića, a aerodrom u Dubrovniku 70 km.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Leto Crna Gora

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.