Belek

Belek

Belek je opština u Turskoj pokrajni Antaliji. Predstavlja urbanu celinu u okviru grada Serik. Plaža je duga oko 15 km. Pesak je zlatne boje, a more tirkizno plavo i kristalno čisto. Predstavlja jedan od najvećih turističkih centara na Mediteranu. U njemu je smešteno preko 30 fenomenalnih i raskošnih hotela sa 4* i 5*.

Belek predstavlja centar golfa. Tereni za golf u ovom mestu su poznati svim ljubiteljima ovog sporta. Postoji 6 tereba i ovde mogu igrati početnici i profesionalci.

Nedaleko od Beleka nalaze se Kuršunlu vodopadi koji predstavljaju dom za preko 100 vrsta ptica. Nalaze se u istoimenom parku na reci Aksu. Idealno je za pešačenje, odmor i uživanje u prelepom pogledu na vodopade, a park je prepun drveća i cveća.

Aspendos je veliki amfiteatar koji se nalazi u Beleku i prima 15.000 posetilaca. Ovo je delo arhitetke Zenona i izgrađen je u 2. veku. Predstavlja arhitektonsko čudo puno galerija, dekoracije i akustike. Pozorište je dobro očuvano i danas se u njemu održavaju brojni koncerti tokom letnjih meseci.

U centru Beleka nalaze se 3 bulevara, odličnih za šoping.

Belek je od Antalije udaljen 30 km, a od aerodroma 25 km.

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na: http://visit-zlatibor.com/

BELEK HOTELI 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.