Canj

Čanj

Čanj je letovalište smešteno između Bara i Budve, tačnije između Bara i Petrovca. Poznato je po svojoj prelepoj šljunkovitoj plaži koja se prostire dužinom od oko 1.200 m, koja je zbog sedefastog sjaja peska dobila epitet Biserna Obala.

Prednost ovog malog turističkog letovališta je što je izolovano od velikih saobraćajnica, pa čitava porodica može da uživa u prijatnom odmoru. Toplo more, peščana plaža, prijatna mediteranska klima, plavetnilo mora i neba, parkovi, čistoća, zabrana saobraćaja u naselju, kulturne priredbe i zabava uticali su da Čanj postane jedno od omiljenih turističkih destinacija na Crnogorskoj rivijeri.

Zbog lepote šljunka kojom je prekrivena, plaža je dobila ime Biserna Obala. Izolovano od glavnih saobraćajnica nudi uslove za prijatan i bezbedan odmor, pa čitava porodica može da uživa u prijatnom odmoru.

Atraktivno turističko mesto, pripada Barskoj Rivijeri. U neposrednoj blizini Čanja je smeštena čuvena Kraljičina plaža do koje se dolazi samo brodićem. Čanj turisti rado posećuju, uživajući u čistoj boji mora i vrelini sunca. Duga 120 metara, Kraljičina plaža dobila je ime po Mariji Karađorđević, jugoslovenskoj kraljici, koja je volela da odmara na ovoj plaži i u obližnjem ljetnjikovcu dinastije Karađorđević, danas poznatijem pod imenom Vila Miločer.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Crna Gora smestaj

Leave a Reply

Your email address will not be published.