Dobre vode

Dobre Vode

Dobre Vode je poznato letovalište između Bara i Ulcinja, uglavnom naseljeno vikendašima i funkcionalno samo u toku sezone. Ovo malo primorsko naselje pripada opštini lučkog grada Bar i od njega je ovo letovalište oko 8 km.

Veliki Pijesak je najveća i najpopularnija plaža koja se nalazi u Dobrim Vodama. Dužina plaže je 298 metara, a površina oko 8,000 m2. Plaža je uglavnom kamenita, a na pojedinim mestima i peščana. Zbog otvorenog mora talasi znaju biti česti ali je baš zato i poznata po bistroj i čistoj morskoj vodi kao i po bujnoj mediteranskoj vegetaciji. Veliki Pijesak  spada u plaže prve kategorije sa plavom zastavicom. Na plaži ima pored slobodnog dela i deo sa ležaljkama i suncobranima za iznamljivanje, tu su i plažni barovi, restorani i prodavnice tako da ćete pronaći sve sitnice koje su Vam potrebne.

Mali Pijesak je šljunkovita plaža koja se nalazi nedaleko od Velikog Pijeska. Do nje se može stići i pešačkom stazom, a ako idete autom najbliži parking je na samoj magistrali koja se nalazi iznad plaže, posle mosta “Sprenik”.

Restorani nude različite tipove kuhinje, ali uglavnom prilagođene za turiste koji bi nešto brzo da pojedu. Ima naravno i onih koji nude i različite specijalitete od ribe koja je uglavnom izvađena iz mora.

Dobre Vode je malo turističko mesto koje se poslednjih nekoliko godina dosta izgradilo. Danas ovde ima dosta luksuznih vila, apartmana, kuća i hotela kojei nude različite vrste smeštaja. Smeštaji su uglavnom raspoređeni ili do same obale ili nešto malo udaljeniji (put naselja Dubrava).

Iako se radi o malom mestu, na Velikom Pijesku postoji i par mesta za noćne izlaske. Takođe ako volite romantične zalaske sunaca, miris mediteranske vegetacije, otvoreno more i čistu vodu Dobre vode i Veliki Pijesak su pravo mesto za Vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.