Igalo

Igalo

Naselje sa puno zelenila i sunca, poznato kao mesto sa razvijenim zdravstvenim turizmom. Igalo je poznato i po mineralnoj vodi nazvanoj “Igaljka”. Još tridesetih godina prošlog veka izvršeno je ispitivanje igaljskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši, koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost. Ima preko 200 sunčanih dana godišnje i dugu sezonu kupanja. Igalo i njegov neporedni sused Herceg Novi sklonjeni su u predivnom zalivu na jugozapadnoj obali Bokokotorskog zaliva, u podnožju planine Orjen (1.894 m). Ovo mesto je bilo glavna raskrsnica civilizacija. Stari Grci, Rimljani i Iliri imali su svoja naselja u zalivu kao i na susednim brdima.

Kupalište Centra “Igalo”: Javna plaža. Betonska je, dužine 150 m i površine 2.500 m2. Kompletno je opremljena sa suncobranima, ležaljkama, strujom i slatkom vodom za tuširanje.

Kupalište hotela “Igalo”: Hotelska plaža. Betonska, površine 3.500 m2, kompletno opremljena.

Velike sile poput Vizantije, zatim Mlečani, Španci, Turci, Francuzi i Austrougari, osvajali su ovaj deo Zaliva. Svi ovi različiti vladari i kultutre, različite vojske, religijske i etničke grupe ostavili su neizbrisiv trag, ne samo na lokalnu arhitekturu, već i na način života i mentalitet lokalnog stanovništva. Šetajući ulicama, trgovima i stepeništemtem Igalo lečilišta, možete proći kroz istoriju Mediterana, a ujedno uživati u prednostima moderne turističke ponude. Kao i iz Herceg Novog, i iz Igala se organizuju posete u užem području i najpopularniji i najčešći izlet je onaj prema spoljnjem delu Boke, koji obuhvata lokalna izletišta: Rose, Žanjice, Mirište, Mamulu i Plavu špilju, na koje se kreće sa dokova restorana “Obala” u Igalu. Takođe se organizuju i poste planini Orjen u čijem se podnožju nalazi Igalo.

Noći na samoj obali mora uz živu muziku i vrhunsku kuhinju učiniće boravak nezaboravnim u restoranu “Obala”, koji raspolaže sa 200 mesta u restoranu i 150 mesta u bašti. Sastavni dio restorana je peščana plaža sa pristaništem, sa kojeg se svakodnevno organizuju izleti na popularna izletišta Žanjic, Rose, Mamulu, Plavu špilju. Tu su i barovi “Biblioteka”, “Nautilus” i “Vizantija”, samo neki od široke ponude lokala za noćni provod sa velikm izborom pića i raznovrsnom muzikom.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Crna Gora letovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.