Kalamitsi

Kalamitsi se nalazi na Sitoniji, na srednjem prstu Halkidikija, a pozicioniran je skroz na jugu, gotovo na samom kraju poluostrva. Ovo mesto udaljeno je oko 15 kilometara od Sartija, oko 30 kilometara od Neos Marmarasa, a od grada Soluna nalazi se na oko 160 kilometara. Kalamitsi je veoma malo naselje od 30-ak kuća u kom živi oko 50 stanovnika. Ovde su uglavnom svi objekti striktno podredjeni letnjoj turističkoj sezoni, turizmu i gostima koji ovde provode leto i letnji odmor. Ako tražite mirno mesto za letovanje, Kalamitsi je pravi izbor za vas.

Ovo letovalište nastalo je pre 30 godina prvo kao prelepa kamp destinacija, koje je postepeno preraslo u letovalište. Zaštićen od talasa i vetrova sa prelepom uvalom, pozicioniran na 15km od Sartija, Kalamitsi predstavlja idealnu destinaciju za turiste koji traže mir, odmor na prelepoj plaži i uživanje na suncu. Nekoliko kafića i restorana, prijatna atmosfera bez gužve, čine Kalamitsi idealnim mestom za letovanje i miran letnji odmor.

Prelepa plaža, sitan pesak i tirkizno plavo more, samo upotpunjuju ambijent za uživanje. Ukoliko volite ronjenje ili pecanje, sportove na vodi ili samo uživanje na plaži, onda Kalamitsi je idealno mesto za Vas. Istočno i zapadno od mesta nalazi se veliki broj plaža koje možete posetiti: Silia, Manasu, Banana, Orange Beach, Porto Kofo.. Kao predivno mesto za pravi odmor za leto, Kalamitsi je pravi izbor.

Plaža u Kalamiciju je rajski lepa i uredjena, ležaljke i suncobrane možete dobiti u restoranima ili kafićima koji se nalaze nadomak plaže, a za to vam je dovoljno da samo poručite jedno piće ili kupite sladoled.  U Kalamiciju, ponuda manjih i većih prodavnica, restorana i taverni, kao i kafića uz plažu, sasvim je dovoljna, i verujemo da vam apsolutno ništa neće nedostajati. Ovo grčko letnje odmaralište, s obzirom na kristalnu prozirnost vode, dubinu mora i bogatstvo podvodnog sveta, poznato je i kao mesto u koje dolaze ljubitelji ronjenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.