Kalitea

Kasandra Kalitea

Kalitea je udaljena 90km od Soluna i 50km od administrativnog centra Poligiros. U pitanju je jako lepo mesto na uzvisenju odakle se pruza fantastican pogled na tirkizno more. Samo ima Kalitea znaci “dobar pogled”. Kalitea je malo mesto, sa oko 500 stanovnika tokom zime.

U pitanju je vrlo atraktivan gradic na Halkidikiju (poluostrvo Kasandra) koji svake godine privlaci na hiljade turista. Okruzen je sumom i zelenilom, a najvise ga krasi prelepo tirkizno more i plaza sa veoma sitnim peskom pogodna za porodice sa manjom decom. Samo mesto ima i veliki broj kafica i barova pa je tako atraktivan i za mladju populaciju i poznato kao mesto sa najboljim provodom na Kasandri.

Vise prodavnica prehrambenih proizvoda dovoljne su za snabedavanje, a u mestu postoje i odlicne poslasticarnice, taverne, restorani brze hrane… Odlican sladoled moze se probati u poslasticarnici Fregio.

U mestu postoji nekoliko poplocanih ulica koje predstavljaju pesacku zonu, a prepune su prodavnica suvenira, garderobe i raznoraznih djindjuva.

S obzirom da je samo mesto na uzvisenju uz magistralu do plaze se silazi nizbrdicom sto je potrebno imati u vidu prilikom biranja Kalithee kao destinaciju za letovanje. Ukoliko odabrani smestaj nije na samoj plazi, do plaze se moze otici pesice (nizbrdicom odnosno uzbrdicom) ili kolima. Kalithea je i odlicna baza za obilazak obe strane prsta, pa su joj tako u neposrednoj blizini kako Siviri tako i Polihrono, Hanioti i ostala atraktivna mesta na Kasandri.

Plaža u Kalitei je poznata po dugačkom plićaku i tirkiznoj, bistroj i veoma čistoj vodi. Lepota ove plaže je gotovo neopisiva i predstavlja pravo uživanje posebno za decu. Desni deo plaže, gledano prema moru mestimično je stenovit i više odgovara mlađima i svima koji ne vole gužvu, dok je središnji i levi deo plaže prosto savršen za porodice sa decom. Kalitea predstavlja odličan izbor za letovanje na Kasandri.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros leto 2022
Vrasna leto 2022
Paralia leto 2022
Olympic beach leto 2022
Leptokaria leto 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.