Kanoni

Kanoni, nekada glavni grad i srce ostrva bogat prirodom, istorijom i kulturom, sa strimim obalama i prekriven debelim slojem drveća i gustom vegetacijom. Ime Kanoni (kanon) potiče iz kanona koji su štitili grad na ulazu u lagunu, nekada glavne luke na ostrvu, jedan još uvek stoji kao podsetnik burne istorije. Ima dve plaže jednu bližu hotelima. U blizini su i čuveni ribari…pa ranoranioci…imaju prilike da nabave tek uhvaćenu ribu…

Iako možda nije prvi izbor za one koji hoće da uživaju na plaži po ceo dan, Kanoni mami sve ljubitelje prirode i istorijskih atrakcija. Postoje dve plaže u Kanoniju. Prva -popularnija je na samo par minuta šetnje od auto parka. Zaklonjena od vetra i talasa, ova plažica ima mali dok koji ne koriste čamci, pa je lako doći do dubine i ako niste ljubitelj peska na nogama. Plažu uglavnom koriste gosti obližnjih hotela kao i lokalno stanovništvo koje živi u blizini, pa u toku sezone može nastati gužva.

Druga plaža Pontikonisi (Mišje ostrvo) se nalazi preko puta , a do nje se može doći preko uskog prelaza Halikopulu lagune. Ova plaža je omiljeno mesto za sve one koji uživaju u posmatranju uzletanja i sletanja aviona. Sama po sebi, plaža je prilično mala i malo može da ponudi po pitanju komfora ali njena jedinstvena lokacija i fantastičan pogled na Kanoni privlači nezanemarljivi broj kupača.

Poznata luka viđena toliko puta na razglednicama ove regije, postala je prepoznatljivi simbol Kanonija. Danas je najviše koriste ribari, vlasnici manjih čamaca a koristi se i kao glavna tačka od koje saobraćaju vodeni taxiji do Pontikonisija.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

Stavros leto 2022   Vrasna leto 2022   Paralia leto 2022   Olympic beach leto 2022   Leptokaria leto 2022 

Leave a Reply

Your email address will not be published.