Kinira

Tasos Kinira

Kinira je malo priobalno selo Tasosa,  koje se nalazi na 24 km od glavnog grada Limenasa i 40 km od luke Skala Prinos. Ona osvaja srca svojih posetilaca jer je to jedan od mirnijih regiona. Tasosa i ima fenomenalnu prirodnu lepotu .Regija je poznata kao najtiša i najmirnija na Tasosu, sa prirodnom lepotom koja prosto oduzima dah. Sve što je potrebno za letovanje se može naći u selu: mali broj ribljih restorana i grčkih taverni, picerija i snabdeveni minimarket. Plaža Kinire je dugačka, uglavnom mešavina sitnog peska i sitnog šljunka. Gužva je prava retkost pa je miran odmor zagarantovan. More je prozirno plavo i vrlo mirno. Nedaleko od Kinire, na 2 km je i plaža Paradise, jedna od najpopularnijih plaža Tasosa i nezaobilazna stanica na Vašem odmoru.

Kada uđete u ovo mesto, prvo što ćete upoznati su mir i šarm ovog seoceta, koji su ušuškani u prirodne lepote njegovog okruženja. Ipak, ovde nije oduvek bilo tiho, jer ovo mesto ima vrlo dugu i mučnu istoriju, koja datira još iz doba Feničana. Kao i svako mesto i Kinira ima nekoliko taverni, gde možete uživati u domaćoj hrani, kao i supermarket u kome možete pazariti svakodnevne sitnice, dok ćete za veće kupovine morati da odete dalje iz ovog mesta.

Kinira plaža ima uski pojas peska i šljunka na obali i počinje od Paradise beach-a i pruža se prema Skali Panagiji u dužini od nekoliko kilometara. Plaža uglavnom nije organizovana i nema ležaljke i suncobrane, osim u delovima koji pripadaju nekom od mnogobrojnih hotela i njihovih kafe barova. Plaža obično služi samo gostima smeštajnih objekata u Kiniri. Prvih nekolliko metara u vodi je kamenje, a zatim sledi pojas peščanog dna. Postoje i isključivo peščani delovi sa dugim plićakom i kristalno čistom vodom. Plaža je sasvim upotrebljiva, sa veoma čistom vodom i bez gužve i u najvećoj sezoni. Uglavnom nije organizovana i nema ležaljke i suncobrane, osim u delovima koji pripadaju nekom od mnogobrojnih hotela i njihovih kafe barova.

 

Kompletnu ponudu apartmasnkog smeštaja za leto 2023. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros ponude za letovanje 2023
Vrasna ponude za letovanje 2023
Paralia ponude za letovanje 2023
Olympic beach ponude za letovanje 2023
Leptokaria ponude za letovanje 2023
Nei Pori ponude za letovanje 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.