Kinira

Tasos Kinira

Kinira je malo priobalno selo Tasosa,  koje se nalazi na 24 km od glavnog grada Limenasa i 40 km od luke Skala Prinos. Ona osvaja srca svojih posetilaca jer je to jedan od mirnijih regiona. Tasosa i ima fenomenalnu prirodnu lepotu .Regija je poznata kao najtiša i najmirnija na Tasosu, sa prirodnom lepotom koja prosto oduzima dah. Sve što je potrebno za letovanje se može naći u selu: mali broj ribljih restorana i grčkih taverni, picerija i snabdeveni minimarket. Plaža Kinire je dugačka, uglavnom mešavina sitnog peska i sitnog šljunka. Gužva je prava retkost pa je miran odmor zagarantovan. More je prozirno plavo i vrlo mirno. Nedaleko od Kinire, na 2 km je i plaža Paradise, jedna od najpopularnijih plaža Tasosa i nezaobilazna stanica na Vašem odmoru.

Kada uđete u ovo mesto, prvo što ćete upoznati su mir i šarm ovog seoceta, koji su ušuškani u prirodne lepote njegovog okruženja. Ipak, ovde nije oduvek bilo tiho, jer ovo mesto ima vrlo dugu i mučnu istoriju, koja datira još iz doba Feničana. Kao i svako mesto i Kinira ima nekoliko taverni, gde možete uživati u domaćoj hrani, kao i supermarket u kome možete pazariti svakodnevne sitnice, dok ćete za veće kupovine morati da odete dalje iz ovog mesta.

Kinira plaža ima uski pojas peska i šljunka na obali i počinje od Paradise beach-a i pruža se prema Skali Panagiji u dužini od nekoliko kilometara. Plaža uglavnom nije organizovana i nema ležaljke i suncobrane, osim u delovima koji pripadaju nekom od mnogobrojnih hotela i njihovih kafe barova. Plaža obično služi samo gostima smeštajnih objekata u Kiniri. Prvih nekolliko metara u vodi je kamenje, a zatim sledi pojas peščanog dna. Postoje i isključivo peščani delovi sa dugim plićakom i kristalno čistom vodom. Plaža je sasvim upotrebljiva, sa veoma čistom vodom i bez gužve i u najvećoj sezoni. Uglavnom nije organizovana i nema ležaljke i suncobrane, osim u delovima koji pripadaju nekom od mnogobrojnih hotela i njihovih kafe barova.

 

Kompletnu ponudu apartmasnkog smeštaja za leto 2019. u Grčkoj pogledajte na web adresi: http://monix.rs/grcka-apartmani/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Monix.D.o.o.

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.