Komeno

Krf Komeno

Komeno je letovalište koje se nalazi u severnom delu prelepog ostrva Krf, koje se nalazi na samom severu Jonskog mora. Letovalište je smešteno na poluostrvu između Dasie i Guvie, na samo 10 km od prestonice ostrva, šarmantnog grada Krfa.

Ovo odmaralište je na odličnoj lokaciji, jer su lako dostupne plaže kako na severu tako i na jugu ostrva. Do same prestonice možete stići i gradskom linijom autobusa koji često saobraća, sa početnom stanicom u Dasiji.

Plaža u Komenu je peščana i prostrana, nosilac je plave zastavice koju dodeljuje Evropska Unija za kvalitet i čistoću. Voda je kristalno čista i tirkizna, a na samoj plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Uz obalu ima dosta taverni i barova gde možete uživati uz očaravajuć pogled na prelepo Jonsko more. U tavernama se služe ukusni lokalni specijaliteti, uz koje uvek možete popiti i dobro grčko vino.

Smešteno na poluostrvu, okruženo zelenilom i tipičnom mediteranskom vegetacijom, Komeno predstavlja pravu oazu mira. Ukoliko želite nešto življi provod možete otići do Guvie ili Dasie. U Guviji se nalazi i velika marina, a na samoj obali se nalazi spomenik srpskim borcima iz Prvog Svetskog Rata.

S obzirom da je ovo čarobno poluostrvce udaljeno samo 10 km od prestonice, svakako bi morali odvojiti bar jedan dan da je obiđete. Tamo možete obići neku od dve tvrđave koje krase grad ili pak otići do Srpske kuće i ostrva Vido i odati počast srpskom narodu i borcima iz Prvog Svetskog Rata. Takođe, možete uživati i u šetnjama živopisnim uskim ulicama, gde se nalaze radnje sa suvenirima i tradicionalnim grčkim proizvodima. Obavezno probajte i neki od proizvoda koji Grci prave od kumkvata, voća koje u celoj Grčkoj samo na Krfu postoji.

Odlična lokacija i sadržaj koje Komeno nudi pružiće vam nezaboravan odmor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Monix.D.o.o.

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.