Kriopigi

Kasandra Kriopigi

Na istočnoj obali poluostrva Kasandra, između letovališta Kalitea i Polihrono, na 89. km od Soluna, namernika dočekuje turističko naselje Kriopigi, sve popularnije letnje odredište na turističkoj mapi Halkidikija. Naselje, čije ime u prevodu znači hladan izvor, broji oko 500 žitelja, da bi se tokom turističke sezone višestruko uvećalo. Čine ga stari i novi grad, svaki sa svojim osobenostima i prekrasnim pogledom na zaliv Torones i udaljenu Sitoniju (drugi prst Halkidikija).
Drugi, noviji deo Kriopigija, spustio se uz samu obalu mora, sa bogatom turističkom ponudom za svačiji ukus i džep. Hoteli, borovi, tavern i restorani pa i supermarket sa bazenima i sportskim terenima, samo su deo turističke ponude, kojoj treba dodati bogatu ponudu suvenira i domaćih proizvoda. U ponudi su i gastronomski specijaliteti od ribe do jarećeg pečenja i svinjskog mesa.
Peskovite plaže Kriopigija, kraj bistro i čistog mora se naizmenično sužavaju i šire, pretežno sa plitkom vodom, što je izuzetno povoljno za porodice sa malom decom. Deo plaže natkriljuju borove šume koje se spuštaju do same obale ispunjene tavernama i kafićima i raznobojnim ležaljkama. Tako da popodne veći deo plaže bude u lepoj hladovini.

Na sadašnjim prostorima Kriopigia su postojali drevni gradovi Neapolis i Flegra.

Zaštitini znak mesta su dve prelepe plaže sa mekanim peskom, koje zbog izuzetno čiste vode poseduju Plavu zastavicu. Zbog kristalno čiste vode, hladovine uz obalu, Kriopigi spada u vrlo kvalitetne turističke destinacije. Duž obale se nalaze brojni kafići i taverne. Kriopigi poseduje mnogobrojne male uvalice koje su izlovane i odlične za ronjenje. Plaže su dobro orzanizovane, sa mirnim morem i idealne su za porodice sa malom decom. Plava zastava EU je znak visokog standard uređenosti i čistoće plaže.
Tradicionalni praznici mesta su praznik posvećen Sv. Paraskevi 26 jula i praznik posvećen Presvetloj Bogorodici 15 avgusta.
Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/
Stavros apartmani leto 2022
Vrasna apartmani leto 2022
Paralia apartmani leto 2022
Olympic beach apartmani leto 2022
Leptokaria apartmani leto 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.