Leptokaria

Pieria Leptokaria

Leptokaria je smeštena na oko 90 km južno od Soluna na najlepšem delu Olimpske rivijere i gostima svih generacija pruža idealne uslove za nezaboravan odmor. Jedinstvena klima gde se susreću planinska i mediteranska vazdušna struja, izvorska voda sa Olimpa, toplo more, prijatna temperatura tokom dana i sveže večeri blagotvorno deluju na ljudski organizam.

Leptokariu krasi duga divna peščana plaža, gde se uvek mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Uz plažu kao i na šetalištu ima brojnih kafića, taverni i ostalih sadržaja koji će našim gostima odmor učiniti lepšim i prijatnijim. U nekom od brojnih restorana možete uz divnu atmosferu uživati u ukusnim grčkim specijalitetima.

Nedaleko od Leptokarie nalazi se i gradić Platamon, a oko 30 km je udaljen i prelep grad Katerini, koji je ujedno i glavni grad ove oblasti. Iz ovog trgovačkog centra možete lako stići do bilo kog dela Grčke. Do Katerinia možete iz Leptokarie doći i vozom koji saobraća na svaka 2 sata.

Ukoliko volite da idete u obilaske i na izlete, onda je Leptokaria pravi izbor. Svakako je jedna od preporuka i obilazak Meteora, a ne treba propustiti i obilazak planine Olimp.

Turisticka agencija Monix već dugi niz godina u svojoj ponudi za letovanje ima Leptokariu kao jednu od svojih najvažnjih destinacija.

Svi nasi gosti u Leptokariji, mogu na licu mesta, a i u poslovnicama naše agencije,  dobiti sve potrebne informacije, da letovanje ne bude samo letovanje već i da upoznate okolna mesta kao što su Meteori , planina Olimp, kako naći najlepse plaže Leptokarie i njene okoline. Preporučićemo vam i restorane u  Leprokariji. Uputićemo vas u restorane koji održavaju tradicionalne grčke večeri. Najbolji način da se upoznate sa  kulturom, grčkim folkorom, muzikom i tradicijom.

Veliki broj novoizgrađenih hotela i apartmana, ponuda trgovina i marketa, mnoštvo parkova i zelenila, nepregledna peščano-šljunkovita plaža, šetalište uz obalu, restorani, kafići, diskoteka i svi prateći sadržaji savremenog turizma obećavaju izuzetno letovanje.

 

Leptokaria leto 2022

Kako doći kolima u Leptokariu pogledajte na sledećoj adresi: https://monix.rs/kako-do-leptokarie/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.