Limani Litohoru

Limani Litochorou, što na grčkom znači luka Litohora, pripada oblasti centralne Makedonia. Od gradića Litohoro, ovo malo primorsko mesto udaljeno je svega 7 km. Limani Litochorou ili Gritsa, kako ga još nazivaju, nalazi se na prelepoj obali Olimpijske regije ili Pierie. Od glavnog ekonomskog i kulturnog centra ove oblasti, od prelepog grada Katerini, ovo letovalište je udaljeno približno 18 km a od svima poznatog letovališta Paralie– 20 km. Nalazi se uz samu obaluz kada se iz Paralie krene ka Atini. Levo i desno od marine prostire se peščana plaža. Kao i u većini letovališta ove oblasti pristup vodi je bezbedan za decu i neplivače, jer se radi o dugim plićacima i postepenom ulasku u more, a samim tim je i voda toplija.

U blizini ovog mesta nalazi se informativni centar Nacionalnog parka Olympus. Tu su date važne informacije za posetioce Nacionalnog parka Mount Olympus. Alexandrion se nalazi pored autoputa i predstavlja impresivnu građevinu tj. spomenik posvećen Aleksandru Velikom, gde se posetioci mogu raspitati i informisati o njegovom životu.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

PARALIA APARTMANI
OLYMPIC BEACH APARTMANI
LEPTOKARIA APARTMANI
NEI PORI APARTMANI

 

Kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru pogledajte na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.