Lutra

Lutra, tek otkriveno letovalište i banjsko odmaralište sa termalnim izvorima, nalazi se na jugozapadnom delu poluostrva Kasandra, na  svega 130 kilometara od Soluna. Ovo malo mesto nosi naziv po grčkoj reči „Loutro“ što u prevodu znači kupanje, banjanje. Ima izuzetan geografski položaj, jer je praktično banja na moru i pruža se duž malog zaliva. To je malo ribarsko selo pored mora, pokriveno borovom šumom, sa predivnim plažama i impresivnim pogledom na Egejsko more, okrenuto ka Olimpu i Katerini. Tu se nalaze i male živopisne taverne i divni kafići, a ova lokacija je idealna za plivanje, ribolov, sportove u vodi i šetnju kroz borovu šumu. Možete posetiti i obližnja sela koja su vrlo atraktivna za turiste, kao što je Agia Paraskeva koja se nalazi 5 km od Lutre. U seocetu Agia Paraskevi nalazi se mnogo malih, živopisnih taverni gde možete probati izvanredne specijalitete tradicionalne grčke kuhinje, uz domaći uzo ili cipuro (sličan uzo-u samo malo jači). Lutra ima sav neophodan sadržaj za miran i ugodan odmor i u njoj ćete pronaći lepotu koja smiruje dušu i opušta čula.

Lutra plaža: Plavo more i pešcane plaže, u kombinaciji sa malom lukom, privlače na hiljade turista. Pored prelepe prirode, stenovite i peščane obale, u Lutri se nalaze topli izvori termalne vode sa lepim renoviranim spa centrom. Klima je izuzetno prijatna zahvaljujući kombinaciji velikih površina borove šume, kristalno bistrog mora i vetrova sa pučine. Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan i lep odmor, naročito za porodice i starije. Pored dve manje plaže, u Lutri se nalazi lepa gradska plaža sa peskom i sitnim šljunkom.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Apartmani u Stavrosu letovanje
Apartmani u Vrasni letovanje
Apartmani u Paraliji letovanje
Apartmani u Olympic beachu letovanje
Apartmani u Leptokariji letovanje
Apartmani u Nei Poriju letovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.