Makriamos je lociran na severu Tasosa, na 2 km od Limenasa. Idealna je destinacija za ljubitelje prirode zahvaljujući borovoj šumi i tirkiznoj boji mora.

Plaža u Makriamosu je privlatno vlasništvo hotela Homonymus, ali je i posetioci koji ne odsedaju u ovom hotelu, mogu koristiti uz malu naknadu. Makriamos je jedina plaža na Tasosu sa rampom i naplatom ulaza. U pitanju je peščana, organizovana i privatna plaža koja pripada kompleksu Makrijamos bungalova. Ulaz košta 3€ za odrasle, dok je za decu do 12 godina 1,5€, a set ležaljki i suncobrana na plaži 6€. Na ulazu ostavljate i depozit od 5€, koji vam se vraća na izlazu. Plaža je zaista interesantna jer je okružena borovima i zelenilom, lepim stenama, zelenim površinama sa cvećem, popločanim stazicama, lepim baštama. U kompleksu postoji i rezervat sa velikim brojem srna, koje su vrlo pitome i rado prihvataju hranu koju im nude deca. Paunovi se slobodno šetaju između bungalova. Plaćanjem ulaza imate pravo korišćenja bazena i ležaljki uz njega, a deci je na raspolaganju veliki broj igračaka.

Makriamos plaža je poznata po sitnom, beličastom pesku na obali i u vodi. Voda je veoma čista i ima lepu, tirkiznu boju. Idealna je za decu, jer ima jako dug plićak i bezbedan ulaz, bez ježeva i kamenja. Na vodi postoji plutajuća stena koja služi za skakanje. Obično se do sredine juna i posle 15. septembra ulaz ne naplaćuje. Velika prednost ove plaže i uopšte celog kompleksa jeste njegova udaljenost od magistrale (oko 2km), grada i saobraćaja, pa je plaža idealno mesto za potpuno opuštanje uz miris borova.

Tasos je jedna od najživopisnijih turističkih destinacija Grčke, i ujedno najsevernije grčko ostrvo. Udaljeno je od područja grčke Makedonije nekih 8 kilometara. Teritorijalno, ostrvo pripada teritoriji Trakija, a administrativno je smešteno opštini Kavala. Oblast Tasosa iznosi oko 390 km², što ga predstavlja devetim po veličini ostrvom Grčke, a osnovne znamenitosti su mu umerena klima, mnogobrojne ušuškane plaže i mistične lagune, na kojima možete uživati i sunčati se bez galame.