Moraitika

Moraitika predstavlja moderno turističko mesto smešteno u prirodnom zalivu na jugoistočnom delu ostrva. Proteže se duž priobalnog puta koji povezuje grad Kerkiru i Lefkimi. Kroz čitavo mesto provlači se duga peskovita plaža (oko 5 km). Glavni grad ostrva, Krf, je na udaljenosti od 18 km. Moraitika daje mogućnost za miran odmor ali i za uživanje u bogatom noćnom provodu. Naziv Moraitika potiče još od 1540. god. i vezuje se za pleme Morais koje je osnovalo ovo mesto stigavši sa Peloponeza. Mesto ima svega 600 stanovnika i većinom se bave turizmom kao osnovnom delatnošću. Stari deo grada zove se Ano Moraitika i predstavlja splet uskih i mirnih ulica koje se stmo izdižu iznad samog grada. Sa svojim malim kućama svetlih boja ukrašenim cvećem, čini se da je praktično netaknuta i zarobljena u vremenu.
Plaža ovog mesta je peščana i blizu centra. Nudi mogućnosti za sportove na vodi , a uređena je sa ležaljkama i suncobranima. Ulazak u vodu je postepen, pa je pogodna za porodice sa decom. S obzirom da je voda izuzetno čista i bistra, idealna je za ronjenje. Najbitnije atrakcije Moraitike su, osim pešcanih plaža, građevine iz rimskog perioda, stari deo na uzvišenju iznad mesta (Ano Moraitika) kao i ušće živopisne reke Mesongi koja Moraitiku odvaja od istoimenog mesta. Moraitiku kao izbor za prijatan odmor preporučuju i drugi sadržaji: taverne, brojni kafei, diskoteke,radnje i butici… Grad ima dosta mogućnosti za noćni provod u vidu pabova i klubova. Krstarenja su takođe jedna od atrakcija ovog mesta. Brodići su locirani blizu reke koja odvaja Moraitiku od susednog mesta Mesongi.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

Ponuda smestaja u Stavrosu
Ponuda smestaja u Vrasni
Ponuda smestaja u Paraliji
Ponuda smestaja u Olympic beachu
Ponuda smestaja u Leptokariji

Leave a Reply

Your email address will not be published.