Nea Kalikratia

Nea Kalikratia se nalazi na udaljenosti od 40km od Soluna, na poluostrvu Halkidiki. Prednost ovog turističkom mesta je sto je povezano redovnom autobuskom linijom sa Solunom. Nea Kalikratia postoji od 1922 godine i danas je urbani grad koji živi i u zimskom i u letnjem periodu. U zimskom periodu ima oko 7.000 stanovnika dok se u letnjem periodu zbog blizine Soluna taj broj duplo povećava.
Nea Kalikratia je odlično za one koji vole umeren odmor, od svega po malo. Preko dana ovo mesto nudi divnu plažu i toplu vodu, dugački plićak, sitan pesak od kojeg se lako prave kule i zamkovi, i divan mali akva park idealno za malu decu. Uveče za starije provodi u lepim barovima i restoranima, za one malo mladje, tinejdžere postoji nekoliko odličnih diskoteka u kojima mogu ludovati do jutra. Megamarket Lidl se nalazi na 3 km od centra gradića. U samom mestu postoji park sa ljuljaškama i drugim zabavnim spravama za decu. Mesto je  poznato  i po bogatoj hotelskoj ponudi.
U gradu se nalaze mnogobrojne prodavnice, supermarketi, picerije, taverne, kafići, diskoteke, zabavni park na vodi, a od 2010. godine otvoren je i savremeni zdravstveni centar…

Nea Kalikratia je od Beograda udaljena oko 690 km. U blizini se nalaze letovališta Nea Kalikratia nalaze se i letovališta Pefkohori, Kalitea, Polihrono i Hanioti.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

Hoteli Nea Kalikratia

 

Stavros apartmani
Vrasna apartmani
Paralia apartmani
Olympic beach apartmani
Leptokaria apartmani
Nei Pori apartmani

Leave a Reply

Your email address will not be published.