Nea Skioni

Nea Skioni se nalazi na jugozapadnom delu poluostrva Kasandra, na oko 100 kilometara od Soluna. Ovo turističko mesto izgradjeno je na delu obale sa retkim prirodnim lepotama gde posetioci imaju mogućnost da kombinuju sunčanje, plivanje i šetnju borovom šumom. Glavno selo ima samo oko 800 stanovnika, iako leti taj broj raste pošto su mnogi hoteli i apartmani u oblasti puni posetilaca.

Mesto tek u poslednjih nekoliko godina postaje naročito popularno među turistima iz Srbije je već dugi niz godina jedno od omiljenih letovališta za turiste iz zemalja Evrope, ali i idealno mesto za odmor stanovnika prestonice grčke Makedonije, grada Soluna koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Letovalište je sagrađeno oko velike luke, jedne od najboljih u oblasti i jedne od najvećih na poluostrvu. Luka ovog turističkog mesta je krcata ribarskim brodovima iz morskog zaliva Thermaikos. Šetnju do luke svakako možete upotpuniti prijatnim obrokom u jednom od restorana koji, bez sumnje, privlače svakog gosta svojom neodoljivom ponudom ribljih specijaliteta. Osim ribolova pretežna delatnost meštana je i pčelarstvo, te proizvodnja vina i maslina.

Ovo malo mesto je idealno pre svega za porodice, ali i ljude kojima prija mirniji, opušteniji odmor. Pored već standardnih apartmana, u ovom malom mestu postoje i ekskluzivniji objekti. Vredi videti još i obližnje selo Tsaprani i njegovu crkvu Svete Trojice i obližnju crkvu Presvete Bogorodice Faneromeni, ukrašenu freskama iz XVI veka.

Nea Skioni nije naročito veliko mesto i smatra se idealnim izborom za sve one turiste koji žele da se zaista odmore, jer nije naročito poznato po aktivnom noćnom životu.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi; https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

STAVROS APARTMANI   VRASNA APARTMANI   PARALIA APARTMANI   OLYMPIC BEACH APARTMANI   LEPTOKARIA APARTMANI   NEI PORI APARTMANI

Leave a Reply

Your email address will not be published.