Nei Pori

Pieria Nei Pori

Nei Pori je mesto udaljeno 115km od Soluna ka Atini, par kilometara južnije od Platamona. Smešteno je izmedju mora i planine Olimp i do njega dopire izvorska voda sa prestonice bogova. Čisto more i duga peščana plaža kao i ambijent mirnog primorskog mesta osnovne su karakteristike ovog letovališta. Samo mesto karakterišu vrlo široke ulice, uredjeni trgovi, parkovi i igrališta za decu. Uz obalu se nalaze kafići i restorani.

Na raspolaganju je 70-ak metara široka izuzetno duga pešcana plaža, kristalno cisto more, prostrani trgovi, parkovi, taverne, kafici, poslasticarnice, prodavnice.  Karakterističan po širokim ulicama, uredjenim trgovima i velikim brojem igrališta za decu, i kao takvo predstavlja idealno mesto za porodicni odmor. Mogucnosti za zabavu, razonodu, šetnju i odmorsu neogranicene. Ogromna plaža sa finim sitnim peskom koji dodiruje plavetnilo Egeja.

Plaža je organizovana sa svim neophodnim sadržajem. More je toliko bistro da vam za ronjenje neće biti potrebna ronilačka maska.

U ovom letovalištu se nalazi veći broj manjih i većih marketa, tako da sve što bi vam eventualno zatrebalo tokom odmora možete to naći u samom mestu. Pijačni dan je petak, kada se organizuje pijaca, koja je veoma živopisna i odlično snabdevena voćem i povrćem po povoljnim cenama. Možete po želji otići i do megamarketa LIDL, koji se nalazi u Leptokariji, na samom putu koji vodi ka Platamonu.

Ima odličnu klimu, jer pirka vetrić sa Olimpa i ne oseća se sparina. Ovo je letovalište gde dolaze Srbi, Makedonci, Poljaci, Česi, Mađari, takođe ovde na odmor dolaze i Rusi i Bugari. Nedeljom nekada bude gužva, jer dolaze i Grci kojima je takođe ovo jedno od najomiljenijih mesta za odmor tokom leta.

Ukoliko volite da idete u obilaske i na izlete onda je Nei Pori pravi izbor. U neposrednoj blizini nalazi se Platamon, gradić koji odiše grčkom tradicijom gde u nekom od lokalnih restorana možete uživati u najukusnijim grčkim specijalitetima i svakako obići tvrđavu koja je simbol grada. I naravno, preporuka je i obilazak Meteora  i planine Olimp.

Hoteli Nei Pori

 

Nei Pori leto 2022

Kako doći kolima u Nei Pori pogledajte na sledećoj adresi: https://monix.rs/kako-doci-u-nei-pori/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.