Nissaki

Smešten u slikovitim zalivima severoistočnog Krfa leži selo Nisaki. Ono je pravi predstavnik tradicionalnog Krfa koji znamo i obožavamo. Prvobitni znan kao “malo ostrvo” Nisaki je nekada bio malo kamenito ostvo. Lokalni kamenoresci su koristili ovo ostrvce za pripremanje kamena, pa su ga  prevozili brodom na neki drugi deo ostrva. Tokom vremena se ovo ostrvo pripojilo velikom Krfu, zahvaljujući otpadu kamena koji je ostajao na ostrvu ili bacan u more, a na mestu  nekadašnjeg ostrvca stoji autentična lokalna taverna. Centar samog sela se nalazi nešto dalje od glavnog puta, ima crkvu i školu u svom centru i pogled na nekadašnje ostrvo. Dalje duž obale Kaminaki i Kruzeri plaže, obeležene plavom zastavicom, čine završnicu Nisakija. Deo krfskih trasa prolazi kroz srce Nisakija. a glavna trasa ide obalom i vodi do prelepih zaliva Agni i Kalami. Razni putevi i staze vode od glavnog puta ka brdima i maslinjacima iza Nisakija.

Nisaki je jedan od najpoznatijih resortova na Krfu i jedno od najpopularnijih prirodno lepih mesta. Uprkos brojnim restoranima i brzom turističkom razvoju, prirodna lepota krajolika i dalje zadržava svoj šarm i izgled. Raznoliki pejsaži i pogled na glavni grad Kerkiru su neverovatni i prelepi. Glavni akcenat se definitivno stavlja na opuštanje. Velike su šanse da ćete imati priliku da sami otkrijeta neka slikovita mesta i skrivene uvale gde možete da uronite safirno-smaragdno more. Nisaki je povezan sa Kerkirom lokalnim autobuskim linijama (27 km udaljen) i dnevnim brodskim linijama. Ovo mesto ima i svoje lokalne ustanove,  kao i veliki broj supermarketa, pekara, taverni sa lokalnom kuhinjom, barova, suvenirnica.. ali i sportove na vodi kao što su ronjenje, skijanje na vodi i paraglajding.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

Stavros letovanje 2022
Vrasna letovanje 2022
Paralia letovanje 2022
Olympic beach letovanje 2022
Leptokaria letovanje 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.