Njivice

Njivice

Njivice se nalaze na jugozapadnoj obali zaliva Boka Kotorska, sa pogledom na Kotor i planinu Orjen. To je malo porodično turističko mesto bez uobičajene gradske gužve.

Njivice obiluju rastinjem koje fascinira svojim egzotičnim poreklom, lepotom i raznovrsnošću. U Njivicama more i vazduh imaju veoma opojan i lep miris, a morski plodovi divnu i prirodnu aromu.

U Njivicama je smeštena letnja rezidencija Vlade Crne Gore. Na neki način ovo mesto predstavlja vazdušnu banju, jer se u njemu mešaju mirisi mediteranskog rastinja i karakterističan morski miris.

More u Njivicama je veoma toplo, čisto i bezbedno. Postoji veliki broj plaža, od Kraljičine plaže do stenovitih plaža ka Igalu, koje su veoma pogodne za boravak dece jer je dubina mora u ovom predelu veoma mala.

Glavna plaža je plaža hotela “Rivijera” koja je delom betonska, delom šljunkovita, a jednim delom i kamenita.

Za one koji vole da u potpunosti osete letnje čari i malo izazova, tu je i nudistička plaža, koja je najstarija na crnogorskom primorju.

Ako neko želi da uživa u otvorenom moru, u blizini se nalaze plaže Doreč, Žanjice i Plava špilja, do kojih se veoam brzo dolazi brodićima.

Za one koji vole ronjenje, pecanje i druge sportove na vodi, Njivice su pravi izbor.

U blizini ovog malog mesta nalazi se grad Herceg Novi, čuven po brojnim kulturnim dešavanjima i utvrđenjima starim i preko 600 godina.

Organizovan je i odlazak brodićima do obližnjih mesta Dobreč, Mamula, Žanjice, Plava špilja i Rose.

Ako se nađete u Njivicama, svakako treba posetiti i primorske gradove Risan, Perast i Kotor, u kojima će posebno uživati zaljubljenici u istoriju i kulturu.

Na samo 45 km od Njivica nalazi se čuveni grad Dubrovnik, svedok istorije i kulture jednog podneblja.

Tokom godine organizuje se veliki broj festivala, kao što su Praznik mimoze, Sunčane skale, Festival filmske režije, Tehno festival “Entrance” na Rosama i drugi, u kojima posetioci mogu uživati.

Iz Njivica se odlazi u dobar noćni provod u okolna mesta kao što su Igalo ili Herceg Novi, u kojima se nalazi veliki broj barova i noćnih klubova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.