Paliouri

Pajuri je prelepo tradicionalno selo na poluostrvu Kasandra, južno od Pefkohorija. Nalazi se na 103 km od Soluna i smešteno je u brdima prekrivenim borovim šumama. Selo nije obalsko ali se u njegovoj blizini nalazi atraktivna Kruso plaža, koju obavezno treba posetiti tokom boravka na halkidikiju.

Tokom letnjih meseci mnogo ljudi bira Pajuri, zbog njegovih uskih uličica i interesantnih taverni sa tradicionalnom hranom.

Kasandra je zapadno poluostrva Halkidikija ili “prvi prst”, kako ga mnogi zovu. Ukoliko želite da svoj odmor provedete aktivno, porodično, ukoliko želite da budete vidjeni, ako ste mladi i zaljubljeni, onda je Kasandra sa letovalištima Pefkohori i Hanioti, pravo mesto za Vas. Nepregledne peščane plaže, kristalno bistro, čisto i toplo more, živopisna letovališta, tradicionalna sela, bogat noćni život, blizina Soluna, prijatne taverne i pristupačne cene, nesumnjivo daju prednost Kasandri nad mnogim drugim mestima za odmor.

Plaža Kruso se nalazi u veličanstvenom zalivu sa kristalno čistom vodom. Duž obale su smešteni mnogobrojni barovi u kojima se organizuju zurke. Takođe možete uživati u sportovima na vodi, odbojci na plaži i sličnim aktivnostima.

Veruje se da se u ovoj regiji nalazio drevni grad Teramos koji je pominjao Herodot. Mnogi arheološki pronalasci ukazuju na postojanje ovog grada. Trenutno ime- Pajuri potiče od  grčke reči Paliouria koja je naziv za žbunje koje lokalno stanovništvo koristi da ukrasi svoje kuće.

Ukoliko želite da svoj odmor provedete aktivno, porodično, ukoliko želite da budete vidjeni, ako ste mladi i zaljubljeni, onda je Kasandra sa letovalištima Pefkohori i Hanioti, pravo mesto za Vas. Nepregledne peščane plaže, kristalno bistro, čisto i toplo more, živopisna letovališta, tradicionalna sela, bogat noćni život, blizina Soluna, prijatne taverne i pristupačne cene, nesumnjivo daju prednost Kasandri nad mnogim drugim mestima za odmor.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros apartmani 2022
Vrasna apartmani 2022
Paralia apartmani 2022
Olympic beach apartmani 2022
Leptokaria apartmani 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.