Perama

Krf Perama

Perama je letovalište na ostrvu Krf, koje se nalazi na njegovoj istočnoj obali koja je okrenuta ka kontinentalnom delu Grčke. Na samo 7 km udaljenosti od glavnog Grada, ušuškano među brdima punim zelenila ovo mesto je pravi izbor za miran odmor.

Plaža je, kao i na skoro celoj istočnoj obali ostrva, šljunkovita. na njoj se nalaze ležaljke i suncobrani koje turisti mogu iznajmiti.

Takođe možete uživati i u nekom od restorana, gde uz prijatnu atmosferu i pogled koji se pruža na susedno Mišije ostrvo možete probati i neke od ukusnih lokalnih specijaliteta.

Perama leži u maloj uvali naspram čuvenog Mišijeg ostrva. Na ostrvu se nalaze crkva koju možete obići kao i mala radnja sa suvenirima. U crkvi se često održavaju venčanja i krštenja. Do ostrva se može otplivati a možete iznajmiti i čamac.

Perama se nalazi na putu između prestonice Krfa i letovališta Benitses. Ukoliko želite nešto življi provod svakako je preporuka da odete u obilazak glavnog grada, koji se nalazi u blizini. Tamo možete obići neku od dve tvrđave koje krase grad ili pak otići do Srpske kuće i ostrva Vido i odati počast srpskom narodu i borcima iz Prvog Svetskog Rata. Takođe, možete uživati i u šetnjama živopisnim uskim ulicama, gde se nalaze radnje sa suvenirima i tradicionalnim grčkim proizvodima. Obavezno probajte i neki od proizvoda koji Grci prave od kumkvata, voća koje u celoj Grčkoj samo na Krfu postoji.

Aerodrom se nalazi na udaljenosti od 7 km tako da često možete posmatrati i sletanje i poletanje aviona.

Južno od Perame, na udaljenosti od 3 km smeštena je i palata Ahilion, koja je jedna od mnogobrojnih turističkih atrakcija ovog prelepog ostrva.

Perama je zadržala čar malog grčkog sela tako da ćete neretko videti i ribare koji bacaju mrežu u more. Svakako je preporuka da uz dobro grčko vino probate i neki od ukusnih grčkih specijaliteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Monix.D.o.o.

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.