Possidi

Kasandra Posidi

Posidi je primorsko mesto zapadne Kasandre, okruženo bujnom vegetacijom koja doseže do zlatne peščane plaže i takva privlači posetioce željne mirnog odmora. Može se pohvaliti brojnim luksuznim hotelima, sobama i apartmanima, kao i barovima, kafeima i restoranima duž plaže.

Nalazi se na oko 100 km od Soluna, a do njega se stiže preko Nea Mudanje i Afitosa, prati se odvajanje za Siviri i nastavlja se južno ka ovom popularnom letovanju.

Posidi je dobio ime po Posejdonu, Olimpskom bogu mora, pa ovde možete posetiti Posejdonov hram i svetionik. Poznat je i po prelepom pogledu koji se odavde pruža na zaliv Termaikos, a kada je vreme vedro, iz Posidija se mogu videti vrhovi planine Pilio, kao i ostrva severnih Sporada.

Gradska plaža Posidija je đljunkovita, par metara ispod šetališta, sa laganim ulaskom u vodu. Na samoj plaži postoji nekoliko beach barova i taverni, kao i vrlo dobar riblji restoran. Zapadno ka špicu prsta se prostiru peščane plaže, a malo iza sela Aploma je i prelepa kilometarski duga peščana plaža, koja se prostire sve do kraja Skala Furke, i na kojoj se nalaze luksuzni hotelski kompleksi.

Namenski građeno odmaralište Posidi od nedavno pobuđuje interesovanje kod tuirista. Sastoji se od hotela i blokova apartmana, a udaljeno je 105 km od Soluna i leži na jugozapadnoj strani poluostrva Kassandra na mestu gde se velika peščana dina zariva duboko u Egejsko more.

Kasandra je zapadno poluostrva Halkidikija ili “prvi prst”, kako ga mnogi zovu. Ukoliko želite da svoj odmor provedete aktivno, porodično, ukoliko želite da budete vidjeni, ako ste mladi i zaljubljeni, onda je Kasandra sa letovalištima Pefkohori i Hanioti, pravo mesto za Vas. Nepregledne peščane plaže, kristalno bistro, čisto i toplo more, živopisna letovališta, tradicionalna sela, bogat noćni život, blizina Soluna, prijatne taverne i pristupačne cene, nesumnjivo daju prednost Kasandri nad mnogim drugim mestima za odmor.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

Leto Stavros   Leto Vrasna   Leto Paralia   Leto Olympic beach   Leto Leptokaria  

Leave a Reply

Your email address will not be published.