Rafailovici

Rafailovići

Bivše ribarsko mesto, sada je vrlo popularna turistička destinacija, poznata po najlepšoj plaži Budvanske rivijere. Vrlo povoljna klima Rafailovića sa 226 sunčanih dana u godini, čini da ovo mesto bude dosta posećeno od strane turista.

Rafailovići su dobro povezani sa ostalim turističkim mestima, jer imaju marinu osposobljenu za pristajanje glisera i čamaca. Zbog toga su dobar izbor i za porodice koje letuju sa decom, kao i za mlađe generacije željne provoda. Oaza mira i tišina koja se ovde nalazi, pružiće vam relaksaciju tokom dana, a blizina Budve, koja je poznata po noćnom provodu, zadovoljiće vašu potrebu za pesmom i igrom.

Ispred Rafailovića na dužini od oko 2000 m, prostire se poznata Bečićka plaža. Ova plaža je davne 1936. godine proglašena najlepšom prirodnom plažom Evrope, a njen sitni pesak i kristalno čisto more su to sigurno i zaslužili. Uživajte u miru i tišini sa svojom decom, na pesku sa njima pravite razne kule, jer kvalitet peska će vam to omogućiti, njih neizmerno obradovati, a vas još više oraspoložiti.

Rafailovići su sa Budvom povezani pešačkom stazom koja se proteže uz samu obalu. Ova 3 km duga staza vodi vas do popularnih plaža Budvanske rivijere. Oni koji ne vole da prošetaju, mogu do Budve otići vozićem, koji saobraća na svakih 10 minuta.

Do Rafailovića se nalaze Bečići, tako da svoj dan možete provesti na plaži ovog mesta i sigurno se dobro provesti. Jedan deo plaže svojim posetiocima nudi skijanje na vodi, koje polako postaje sve popularnije i traženije od strane turista.

Do Svetog Stefana, luksuznog letovališta Crne Gore, na svakih 30 minuta kreću brodići sa obale Rafailovića, koji voze do javnih plaža ovog ostrva koje se nalaze sa njegove leve i desne strane, kao i do Kraljičine plaže i ostalih plaža u okolini.

Lepota Miločera nije ostavila ravnodušnim ni Aleksandra Karađorđevića, kralja bivše Jugoslavije, koji je 30-ih godina 20. veka ovde sagradio letnjikovac. Zbog razvoja turizma, ovaj letnjikovac je sada pretvoren u luksuzni hotel. Pored prelepe plaže po kojoj je Miločer dobro poznat, pažnju privlači i primorski park koji se prostire na površini od 18 hektara. Ovo je jedan od lepših parkova koji se nalazi u južnom Jadranu, obiđite ga, videćete – uživaćete.

S obzirom na to da vam neće biti potrebno mnogo vremena da dođete do Budve, prošetajte jednog dana do nje i upoznajte se sa njenim znamenitostima. Turisti uglavnom najviše vremenu provedu u Starom gradu Budve, čija arhitektura govori dosta o njegovom poreklu. Ovde se nalazi crkva Sv. Ivana, sagrađena u 7. veku, Bogorodičina crkva, sagrađena 840. godine crkva Sv. Trojice, koja je sagrađena 1804. godine. Ono što je turistima posebno interesantno jesu venecijanski zidovi Starog grada.

Najmlađi grad Boke Kotorske, Tivat, udaljen je 17 km od Rafailovića, ali vredi preći ovaj kratki put i upoznati se sa ovim atraktivnim mestom. Vrlo dobra i povoljna klima pružiće vam ugodan osećaj dok se upoznajete sa istorijom grada i obilazite kulturno-istorijske spomenike koji se nalaze na njegovoj teritoriji (manastir Sv. Arhanđela Mihaila, crkva Sv. Luke, Sv. Petra, Sv. Antuna, Blagovjesti, Sv. Antuna, Sv. Vida, Sv. Save itd.). Interesantno je i Ostrvo cveća sa sakralnim spomenicima, kao i ostrvo Sv. Nikola.

Rafailovići nisu poznati po bogatom noćnom provodu i provodu do zore. Ovde možete uživati u romantičnoj večeri, ukusnoj hrani i opustiti se uz čašicu pića. Na teritoriji Rafailovića nalazi se popularan restoran, posećen i od strane turista koji ne letuju u ovom mestu, a to je restoran „Tri ribara“. Ovaj restoran naširoko je poznat zbog svoje hrane, ljubaznih domaćina i vrlo prijatne i opuštene atmosfere.

Međutim, oni koji se ne odriču provoda do zore ni za vreme letnjeg odmora, mogu posetiti Budvu, do koje mogu stići pešaka, i to vrlo brzo. Budva je poznata po mnogobrojnim kafićima, klubovima i diskotekama koji se protežu dužinom cele ulice, a koji god od tih lokala posetite, sigurno ćete uživati.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Crna Gora letovanje

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.