Rivijera cveca

Rivijera cveća

6 dana / 3 noćenja autobuski prevoz

 

Sanremo – Kan – Nica – Menton – Eze – Monako – Monte Karlo – Đenova

Ligurijska Rivijera u Italiji i Azurna obala u Francuskoj

 Vodimo Vas na nezaboravno putovanje u najlepše regije evropskog dela Mediterana. Ovo putovanje objedinjuje italijansku Ligurijsku rivijeru i francusku Azurnu obalu, fantastične predele i neverovatno lepe gradove… Po prvi put u našoj zemlji pružamo Vam priliku da uživate u mirisima lovora, maslina, mora, jasmina i parfema u vazduhu… Sve to začinjeno sjajnim pričama i neverovatnim scenama koje će Vam prosto oduzimati dah! Naš put nas vodi na Liguriju do SanremaVerujemo da ste zahvaljujući čuvenom festivalu već čuli za Sanremo. To je grad cveća, prelepih riva uz Ligurijsko more i fantastičnih noći Kazina Ariston i iluminacija Ruske crkve… Dalje ćemo ka Azurnoj obali i njenim fantastičnim gradovima: Kan – mondenski centar čuven po svom prestižnom filmskom festivalu, Nica – kraljica Azurne obale smeštena u prelepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima Monte Karla i njegove luksuzne Kockarnice… Na kraju nas očekuje prelepa Đenova sa svojim čudesnim spomenicima i fantastičnim pričama.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN NOVI SAD/BEOGRAD Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja.
 2. DAN LIGURIJA/SANREMO Dolazak u popodnevnim satima u regiju LIGURIJE i smeštaj u hotel u nekom od brojnih letovališta na Rivijeri cveća. Ukoliko hotel bude u SANREMU, nakon smeštaja u sobe i odmora, krenuće se u pešački, kraći obilazak grada uz razgledanje: Korzo Mateoti – glavna trgovačka zona sa zvezdama na trotoaru koje prikazuju pobednike na čuvenom festivalu italijanske kancone, Kazino Munićipale – slavna kockarnica sa prelepom „Belle epoque“ fasadom, teatar Ariston u kojoj se svake godine održava pomenuti festival… Ukoliko hotel bude u nekom drugom mestu, Sanremo će se obići sutradan u sklopu fakultativnog izleta za Azurnu obalu. Noćenje.
 3. DAN KAN – ANTIBI – NICA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom AZURNE OBALE u Francuskoj (9-21h). Odlazak do KANA. Kraći obilazak grada: Palata filmskog festivala u kojoj se svake godine održava jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svetu na kojem se dodeljuje čuvena Zlatna palma; šetalište Kroazet – fantastična promenada okićena palmama i luksuznim hotelima, Srpska ulica, hotel Carlton – jedan od 10 vodećih hotela sveta… Slobodno vreme (3 sata). Nastavak putovanja preko ANTIBA, jednog od najekskluzivnijih letovališta na francuskoj rivijeri. Slobodno vreme 1 sat, te odlazak do NICE. Po dolasku, kraći obilazak uz razgledanje: Engleska promenada – slavno šetalište uz Zaliv Anđela sa brojnim raskošnim palatama i luksuznim hotelima, hotel Negresco – jedan od vodećih hotela sveta, trg Mesena – glavni gradski trg sa velikom fontanom, katedrala Sv. Reparate i čuvena pijaca cveća Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnje starim italijanskim kvartovima grada i prestižnom avenijom Žan Medisin. Polazak iz Nice u 20h. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. DAN MENTON – EZ – MONAKO – MONTE KARLO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-22h). Kraće putovanje do MENTONA. Po dolasku sledi slobodno vreme u trajanju od 2 sata. Odlazak do srednjovekovnog seoca EZ i poseta fabrici parfema Galimard. Obilazak muzeja uz prezentaciju tehnologije izrade parfema, razgledanje laboratorije i poseta prodajnom salonu. Odlazak do KNEŽEVINE MONAKO. Obilazak glavnog grada Kneževine, Monako Vila uz razgledanje (oko 1 sat): katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata. Slobodno vreme 2 sata za posetu Okeanografskom muzeju. Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1 do MONTE KARLA. Kraći obilazak sa razgledanjem trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom Monte Carlo, hotelom Paris i kafeom Paris. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Monte Karla u 20.30h. Povratak u hotel. Noćenje.
 5. DAN ĐENOVA Doručak. Odjava iz hotela u 9h i odlazak do ĐENOVE. Razgledanje grada (oko 1,5 sat): trg Ferari sa bronzanom fontanom – središte grada gde se uliva nekoliko trgovačkih/šoping ulica, Duždeva palata – nekadašnje sedište moći Republike Đenove, Kolumbova kuća – rodna kuća jednog od najvećih moreplovaca sveta, Porta Soprana – srednjovekovna kapija grada, Duomo – katedrala Sv. Lorenca sa kamenim lavovima, palata Sv. Đorđa – sedište uprave luke… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete Akvarijumu (jedan od najvećih u Evropi); Kraljevskoj palati; Krstarenje Starom lukom do svetionika Lanterna…). Polazak ka Srbiji oko 22h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
 6. DAN NOVI SAD/BEOGRAD Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

 1. ARANŽMAN OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak-samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Ligurije
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilazak Đenove prema programu, uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
 1. ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Ostale nepomenute usluge
 1. DOPLATE:
 • 1/1 SOBU: 70 Eur (na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 90 Eur

PAKET IZLETA za uplate u agenciji- 50  EVRA
Ova cena paketa uključuje i sve predviđene izlete:
•Izlet Sanremo – Kan – Antibi – Nica sa obilascima prema programu
•Izlet Menton – Ez – Monako – Monte Karlo sa obilascima prema programu

 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Sanremo – Kan – Antibi – Nica – 35 €
 • Izlet Menton – Ez – Monako – Monte Karlo – 35 €
 1. NAPOMENA:

Fakultativniizletinisuobaveznideoprogramaizaviseodbrojaprijavljenihputnika. Cena se uglavnomsastojiodtroškovarezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije…Agencija ne snosiodgovornostpromeneceneulaznicanalokalitetima u odnosunadanizlaskaprograma – cena je podložnapromeni. Termini fakultativnihizletasupromenljiviizavise od slobodnihterminapolokalitetima, brojaprijavljenihputnikaiobjektivnihokolnosti.

 1. OPIS I LOKACIJA HOTELA:

HOTEL 3*, LigurijaImehotelaćebitipoznatonajkasnije 10 dana pre polaskanaputovanje. Standardnekategorije, hotel pružaskromannivousluga. Budući da je konfiguracijaterenanaLigurijitakva da sprečavaprilazakturističkihautobusadirektnohotelima, moguće je da će se iskrcajputnikasastvarimaorganizovatinaglavnomputu, a putnicisastvarimadolaze u hotel koji je udaljen od 100-300 m od mestaiskrcaja. Istotako, prilikomodjaveizhotela, putnicisvojestvari nose namestoukrcaja u autobus koje je 100-300 m udaljenoodhotela. Hoteliiznašeponudeposedujemalilobisadnevnimboravkom, aperitiv bar, salon zaposluženjedoručka (buffet sto – skromanijednoličandoručakkako je to iobičaj u Italiji. Sastoji se odslatkog – puterimarmeladaislanogdela – sir isalamasanapicima, kafa, čaj, sokovi). Sobesusrednjeprostrane, sadržekupatilosatuš-WC (većinom se radi o direktnimodvodimabeztuškabina), TV, telefon, centralniaklimatizacionisistem (budući da se radi o letovalištu ne očekujteukolikobudeniskatemperaturanapolju da će hotel da zagrejesobenaoptimalnutemperaturu). Našeputnikesmeštamo u hotele u rangusledećih, ilislične u mestimaSanremo, Diano Marina, Imperija, Andorra,…Hotel Belvedere 3*** (www.hotelbelvederesanremo.com), Hotel Principe 3*** (www.hotelprincipe-sanremo.com) .Hotel Silvano 3*** (www.hotelsilvano.net)

 1. PLAĆANJE:

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na sledeći način:

 • Gotovinski, 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama do 20.12.2017.godine, pri čemu se ostatak duga uvećava za 10% na ime manipulativnih troškova. Mesto i datum na čekovima ispisati grafitnom olovkom .
 • Odloženo administrativnom zabranom shodno Ugovoru sa Privrednim društvom, akontacija 40% prilikom rezervacije, na tri mesečne rate shodno izdatoj fakturi u jednakim mesečnim ratama, pri čemu se ostatak duga uvećava 10% na ime manipulativnih troškova.
 1. OPŠTI USLOVI:
 • Program je radjen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
 • Agencija na snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Organizator zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.
 • Uz ovaj progarm važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Monix d.o.o. Beograd.
 1. POSEBNE NAPOMENE:

  Redosledsedenja u autobusu se pravipremadatumuprijave.

  Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

  Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)

  Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

 Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

 U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

 Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…)

  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

  Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

 Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

 Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

 Organizatorputovanjanijeovlašćeni ne cenivaljanostputnihidrugihisprava. PutnicikojinisudržavljaniSrbije u obavezisu da se samiupoznajusaviznimrežimomzemlje u kojuputuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovimaulaska u zemlje EU (potrebnanovčanasredstvazaboravak, zdravstvenoosiguranje, potvrde o smeštaju…) informišunasajtuDelegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadiilikonzulatuzemlje u kojuputujuikrozkojeprolaze. Agencija ne snosiodgovornost u slučaju da pograničnevlastionemogućeputnikuulaznateritoriju EU.

 Zasveinformacije date usmenim, telefonskimilielektronskimputemagencijanesnosiodgovornost. Validan je samopisani program putovanjaistaknutu prostorijamaagencije.

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br. 060/2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Monix.D.o.o.

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.