Sarti

Sarti je medju najpoznatijim letovalištima na Sitoniji, na drugom prstu Halkidikija. Ovo mesto za letovanje gleda ka Svetoj Gori i planini Atos i udaljeno od Soluna oko 140 kilometara. Letovalište obiluje mnoštvom novih vila sa lepim apartmanima, a takodje i mnogobrojnim restoranima, tavernama i kafeima. Nadomak plaže se nalazi najveći broj restorana i taverni sa svežim morskim specijalitetima  i bogatim menijem. U ponudi su i ukusni domaći specijaliteti po izrazito povoljnim cenama.

Sarti je malo mesto, sa 4-5 ulica paralelnih sa plažom i mnogo malih poprečnih ulica. Bilo gde da ste se smestili plaža vam je na domaku i nikada vam ne treba više od 5 minuta da do nje stignete. U starom delu Sartija na plaži se nalazi malo krupniji pesak, a kada se krene ka novom delu onda počinje fini, sitan, lepljivi pesak sa plićakom koji je kao stvoren za decu.

Ovo simpatično mesto sa najlepšim plažama Sitonije u blizini. Što se tiče plaže u samom Sartiju ona je duga i neobično čista, dok je voda savršeno bistra i prozirna, a fantastično topla. Ponekada se na plaži u Sartiju pojave baš veliki talasi, kada do toga dodje može se otići na druge plaže koje su u blizini koje su fantastične, a nalaze se u uvalama, i u kojima nikada nema talasa.

Plaža je lepo uredjena, gužvi gotovo da i nema pošto je peščani pojas dovoljno širok. Dubina mora na kupalištu će svakome odgovarati, jer postoji deo gde je more jako plitko, a takođe i deo na kome se  se dubina od početka naglo povećava. U Sartiju su ležaljke na plaži novost koja se tek pojavljuje, a do pre tri-četiri godine ih nije uopšte bilo. Na ovoj plaži još uvek možete naći mesto za sunčanje na delu koji nije povezan sa nekim kafićem.

Sarti predstavlja idealno odredište za letovanje i stvarno uživanje. Mesto poseduje posebnu draž, jako predusretljive i gostoprimljive meštane, sjajnu plažu i sve što vam je potrebno za kvalitetan i potpun odmor. Restorana i taverni ima veliki broj, usluga je brza i kvalitetna, cene su više nego povoljne. U Sartiju ne postoje klasične turističke atrakcije, ali je ponuda izleta izuzetno bogata, što pruža mogućnost da Grčku istražite i upoznate na pomalo drugačiji način.

Leave a Reply

Your email address will not be published.