Sidari

Sidari je najpoznatije letovalište na severnoj obali Krfa, na 40 km udaljenosti od glavnog grada ostrva, odnosno 45 minuta vožnje. Nekada je bio malo ribarsko selo, da bi  ranih 80ih postao popularna turistička destinacija. Od tada svake godi raste sve više. Danas predstavlja veliki resort koji može da smesti 17 000 turista. Među 285 sela, ovog velikog i raznovrsnog ostrva, Sidari je jedinstven po mnoštvu klubova, barova koji nude bogat noćni život. Sidari je jedinstven i po nekolicini malih uvala sa interesantnim plažama.

Krajolik ,predstavljen erozijom nastalim oblicima reljefa, se odlikuje malim zalivima koji iako malih dimenzija, privlače veliki broj ljudi.  Sidari je čuven i po “kanalu ljubavi” a lokalna legenda kaže da će onaj ko ga prepliva ubrzo pronaći ljubav svog života. Kanal d’Amour obezbedio je svetsku reputaciju Sidariju zahvaljujući retkom prirodnom fenomenu spektakularnim hridima od peščanika i okolnim lekovitim glinenim stenjem.
Sidari odlikuju dve divne peščane plaže koje sežu duboko u kopno. Impresivan je i zalazak sunca na plaži Sunset beach, odmah pored Sidarija. Sidari je čuven i po vrhunskim klubovima i diskotekama, omiljen je kod engleskih turista pa je u njemu znatan broj pabova a postoji i preko 40 taverni. Pored mnoštva klubova, može se pronaći i zabava u vidu mađioničara, hipnotista, i raznih organizovanih večeri sa sadržajima kao čto su karaoke, kvizovi, veče Elvisa, bingo, bioskop i fudbal.  Za one koji dođu da uživaju u nešto mirnijem odmoru i dobroj hrani, Sidari ima posebnu ponudu- tu su brojni restorani brze hrane, kafići, lokalne taverne.. koji nude grčku, britansku, meksičku, italijansku i indijsku kuhinju.

Najzanimljiviji deo ponude plaža u Sidariju, svakako su vodeni sportovi i aktivnosti. Skijanje na vodi, banana, paraglajding, vodene jedrilice, iznajmljivanje čamaca i motornih čamaca, pedolina i ronjenje dostuplni su na sve tri plaže i po dostupnim cenama.

Na kraju, Sidari je sjajno i bezbedno mesto za odmor sa širokom ponudom prirodnih lepota i raznih aktivnosti za svakoga.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Grcka leto Stavros apartmani
Grcka leto Vrasna apartmani
Grcka leto Paralia apartmani
Grcka leto Olympic beach apartmani
Grcka leto Leptokaria apartmani
Grcka leto Nei Pori apartmani

Leave a Reply

Your email address will not be published.