Sutomore

Sutomore

Sutomore je jedno od najpopularnijih letovališta na Crnogorskoj rivijeri. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno kristalno čisto more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti. Zahvaljujući odličnoj lokaciji i pogodnoj klimi ovde sezona traje od maja do oktobra.

Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara jadranske obale i smatra se jednim od najlepših delova Jadranskog mora, sa temperaturom vode od 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. Mesta koja su poznata u blizini i koja bi obavezno trebalo obići su: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Ratac, Crvena plaža, Zaliv maslina.

Sutomore je primorsko naselje koje je idealno mesto za odmor. Plaža je lepo ogranizovana, a voda je izuzetno čista i prekrasnih nijansi plave boje. Uz plažu postoje brojni restorani, kafići, prodavci brze hrane, prodavnice sa suvenirima, tako da tu možete kupiti gotovo sve što Vam je potrebno za vreme odmora. Takođe na većem delu plaže nalaze se i ležaljke i suncobrani koje uvek možete iznajmiti.

Prema popisu stanovništva iz 2003. godine na području Sutomora živelo je 1827 stanovnika, od čega se veliki broj stanovnika bavi turizmom. Područje Sutomora deli se na tri dela, jedan deo sačinjava dva kilometra dugo područje uz plažu, a drugi deo obuhvata područje na kojem se naselila većina stanovništva, poznat lokalno pod nazivom “Polje” jer zauzima istočni deo Spičanskog polja. Ova dva dela povezana su Glavnom ulicom u kojoj se nalaze neki od najvažnijih privrednih objekata u gradu . Treći deo Sutomora čine okolna naselja među kojima su naselja Nehaj, Brca ili Rutke.

Ovaj grad koji je smešten na obali Jadranskog mora zbog svoje razvijene saobraćajne povezanosti svake godine privlači sve više i više turista.

Sutomore je grad koji ima brojne mogućnosti za stalni razvoj. Ne samo da se podižu razni kulturni i zabavni objekti koji će privući turiste i poboljšati turističku sezonu, već se grade i razni privredni i stambeni objekti koji će stanovnicima grada značajno poboljšati život.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Smestaj u Crnoj Gori 

Leave a Reply

Your email address will not be published.