Trypiti

Tasos Tripiti

Tripiti plaža (Trypiti beach) je jedna od najširih na Tasosu, prekrivena veoma sitnim peskom a dugačka je nekoliko stotina metara. Desni deo plaže je pogodan za decu, jer se tu nalazi deo plaže koji je šljunkovit. Na samoj plaži se nalazi veliki broj restorana i kafića, a od pratećih sadržaja tu su tuševi, sto za stoni tenis, i mreža za odbojku. Plaža Tripiti nije za preporuku ako volite sitan pesak i dugačak plićak. Na plaži retko ima gužve, te je kao stvorena za odmor i “hvatanje boje”.

Obala je prekrivena veoma sitnim peskom, a u vodi su uglavnom kamene ploče. Na desnoj strani plaže, gledano sa obale, je mali peščano-šljunkoviti deo u vodi i to je u isto vreme jedini deo plaže koji je pogodan za manju decu, a nalazi se ispred hotela Rodon i blizu hotela Blue Dream Palace.

Na plaži postoji nekoliko tuševa i restorana, mreža za odbojku, sto za stoni tenis, kafić. Zbog svoje širine i sitnog peska pogodna je za tenis, bacanje frizbija, fudbal na pesku, odbojku i igru dece. Ukoliko iznajmite ležaljke koje pripadaju hotelu Blue Dream Palace ili popijete piće u njihovom baru, možete besplatno koristiti bazen ovog hotela koji se nalazi na samoj plaži. Cena ležaljke je 3€, a u cenu ulaze i piće ili kafa.

Na levoj strani plaže, u blizini vile Avgoustos Giota, Zako apartmana, Sunset i Tripiti Bungalova, u vlasništvu odličnog bara Plavoulis ležaljke su besplatne. I u tom delu postoji tuš. Na krajnjem levom delu plaže gledano sa obale nalazi se nudistički deo.

Plaža Tripiti je odlična za plivače i ljubitelje ronjenja jer ima bogat podvodni svet i kristalno čistu vodu. Na gotovo čitavoj plaži dostupan je besplatan, bežični internet signal iz okolnih hotela. Na njoj retko ima gužve, obično nema ni graje dece. Stvorena je za odmor i sunčanje uz dobru knjigu, ronjenje, sportove na pesku i skakanje sa obližnjih stena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Monix.D.o.o.

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.