Tsilivi

Zakintos Tsilivi

Tsilivi je novije letovalište, smešteno na oko 6 km od glavnog grada i administrativnog centra na Zakintosu, grada Zantea. Zbog svoje blizine u odnosu na Laganas i Zante ,  pogodan je za dalji obilazak, kako ovih gradića, tako i celog ostrva. Aerodrom je udaljen oko 9 kilometara.

Tsilivi je mirnije mesto, ali sa svim sadržajima koji su potrebni jednom prosečnom letovalištu, odličnim za odmor i beg od obaveza. Upravo zbog toga poseduje mogućnost da ugosti kako porodice sa decom, tako i mlade ljude i parove. Veliki broj kafića, restorana, taverni, rent-a-car agencija, turističkih agencija, turističkih radnjica, prodavnica i supermarketa krase njegove ulice.

Tsilivi ima divnu peščanu plažu koja je uređena i skoro celom svojom dužinom poseduje ležaljke i suncobrane koje turisti mogu iznajmiti. Što se tiče ulaska u vodu, postepen je ulazak u dubinu, dug je plićak pa je pogodno za decu i neplivače.

Pojedine plaže imaju čak i plavu zastavicu, koja služi kao oznaka za najčistiju, bistru vodu u moru. Boja mora je izuzetno lepa sa najrazličitijim nijansama plave, koje se smenjuju u toku dana.

Grad je okružen prelepim pejzažima. Svuda su maslinjaci, vinogradi i bašte sa pomorandžama što ovom mestu daje posebni šarm.

Blizu marine nalazi se venecijansko utvrđenje Vardiola, koje turisti mogu obići. U blizini se nalazi i pomorski muzej Milanio, odakle se pruža panoramski pogled na plažu mesta Tsilivi.

Ulice ovog divnog letovališta krase mnoge taverne, prodavnice odeće i suvenira. U tavernama i restoranima, uz prijatnu atmosferu možete uživati u najukusnijim lokalnim specijaltetima.

Tsilivi je jedno od glavnih i najposećenijih letovališta na ostrvu Zakintos. I pored toga, ovo mesto je sačuvalo svoj primorski šarm i duh jednog pravog tradicionalnog grčkog sela.

Ukoliko želite odmor u prelepom okruženju sa pogledom na tirkizno more onda je Tsilivi svakako pravi izbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.