Utjeha

Utjeha

Utjeha je prelepo malo turističko mesto, udaljeno samo 15 km od lučkog grada Bara. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, ovaj region bogat je poljima maslina, smokvi, limuna, kivija, ali i nadaleko poznatih vinograda. Zbog svega toga, za Utjehu mnogi kažu da je pravi dragulj. Ukoliko želite da pobegnete od gradske gužve i buke, da provedete svoj odmor na samoj obali mora, onda je Utjeha pravo mesto za vas. Sunce, zelenilo, čista plaža, povoljna klima, vazduh bogat jodom – sve ovo čini da Utjeha bude idealno mesto za porodični odmor.Utjeha je poznata po svojoj prirodnoj lepoti, slobodno se može reći i izolaciji, jer je „ušuškana“ u prekrasnoj uvali, a može se pohvaliti i čistom vodom sa brojnim podvodnim izvorima.

Utjeha ili uvala maslina kako je meštani zovu, nalazi se između Bara i Ulcinja i pripada barskoj opštini. Udaljena je 15 km od Bara. Ovo letovalište ima sve sadržaje koji su potrebni za uživanje i odmor (prodavnice, kafiće, restorane, noćne klubove, plažne barove, pa čak i bazen).

Plaža je duga 185 metara, a široka 28 metara. Jedan deo plaže pokriven je kamenjem, a ostali delovi su na stenama koje su sada izbetonirane ploče – pretvoreni su u privatnu plažu.

Takođe svaki dan ovde dolaze i turistički brodići pa imate mogućnost da obiđete i ostale plaže ove regije.

U blizini ima veliki broj prelepih plaža na kojima zaista možete uživati. Ulcinj i Bar su dva veća mesta koja su relativno blizu tako da ćete lako pronaći i zabavu.

Prelepa plaža Val Maslina nalazi se na 12 kilometara udaljenosti od Bara prema Ulcinju magistralnim putem. Plaža je duga 185m, široka 28m. Neposredno iza plaže se nalazi hiljadugodišnji maslinjak po kome je plaža i dobila ime. Plaža je opremljena svom potrebnom infrastrukturom. Postoji marina, tuš kabine, kompletan plažni mobilijar, ugostiteljski objekti i vrlo je pogodna za sportove na vodi, ronjenje i ribolov.

Čista voda i savremeno opremljeno kupalište su uticali da plaža dobije plavu zastavicu – priznanje koje dobijaju 10 najuređenijih plaža u Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.