Uranopolis Hotel Akti Ouranoupolis 4*

Hotel Akti Ouranopoli 4*  se nalazi na Uranopolisu i idealan je za porodice i parove. Iz hotela se pruža pogled na Egejsko more. Hotel Akti Ouranopoli poseduje sopstvenu uređenu plažu. Opremljen je lepo i luksuzno, okružen bujnim vrtovima i prirodom. Hotel nudi usluge visokog kvaliteta po veoma pristupačnim cenama. Sastoji se od udobnih i moderno opremljenih dvokrevetnih i trokrevetnih soba i porodičnih apartmana sa pogledom na more ili baštu hotela.

Smeštaj: Sobe u hotelu imaju klima uređaj, krevetac za bebe, terasu, frižider/minibar, TV, WiFi.

Sadržaj hotela: Hotel sadrži recepciju, prodavnicu, mogućnost iznajmljivanja automobila i bicikala, parking, WiFi, restoran, barove, igralište za decu, plažu sa ležaljkama i suncobranima, bazen za odrasle i decu, bilijar, centar za vodene sportove.

Usluga: Usluga je na bazi polupansiona.

Chek in: 15:00 h – 00:00 h

Chek out: 00:00 h – 09:00 h

Vise informacija o ovom hotelu možete pronaći na web adresi: www.hotel-akti.gr.

*USLOVI PLAĆANJA –  SHODNO USLOVIMA HOTELA*

Cene su podležne promenama. Za tačne informacije o cenama i raspoloživosti potrebno je kontaktirati agenciju.

Uranopolis je prelepo malo mesto sa ribarskom lukom. Ovo mesto je poslednje naseljeno pre granice sa Svetom Gorom. Naziv Uranopolis se može prevesti kao “Nebeski grad”. Samo mesto je poznato po blagoj klimi i prelepoj prirodi.

Ima nekoliko dobrih plaža sa nebesko plavom bojom mora i kristalno čistom vodom. Posebno se izdvaja gradska plaža koja je sačinjena  od dugog poteza peska koji se proteže od luke. U pozadini je mini nasip, a iza kamenja je još jedna mala peskovita uvala i bistro more. Na zapadnoj strani mesta, pored luke, postoji šetalište sa nizom restorana i kafića . Pored luke Uranopolis nalazi se vizantijski toranj Prosforio. Predstavlja najveći  i najbolje očuvan toranj na celom Halkidikiju, iako je sagrađen još davne 1344. Godine. Toranj je visoka kamena struktura  sa uskim  prozorskim prorezima. Na gornjim spratovima su drveni balkoni. Sada predstavlja muzej hrišćanskih antikviteta.

Toranj je poznat i po nazivu “kula plača” jer su u njemu tokom srednjeg veka bile smeštene žene čiji su muževi odlazili u duhovni život, a one bi ostale u kuli i po nekoliko dana, plačući i očekujući njihov povratak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.