Nikiana

Lefkada Nikiana

Nikiana je malo, ribarsko, tradicionalno mesto. Nalazi se na istočnoj obali Lefkade na putu iz Lefkasa za Nidri i 9 km od glavnog grada i između sela Lzgia i Perijali. Smešteno je u podnožju planine Skaros.

Plaže su peščane ili šljunkovite, sa prelepim kristalno čistim, tirkiznim i mirnim morem.  Sa plaže se pruža prelep pogled na ostrva prekoputa Lefkade. Može se reći da su plaže u Nikiane jedne od najlepših na istočnoj obali. Ono što je specifično za ovo mesto je mala uvala koja je jako popularna. Puna je drveća, zelenila i cveća.

Nekada je Nikiana bilo malo selo, a sada je već važno turističko mesto koje nudi veliki izbor smeštaja, taverni, kafića i barova. Ima nekoliko prodavnica i supermarketa gde posetioci mogu da se snabdevaju svim potrebnim namirnicama. Restorani su fenomenalni, osoblje ljubazno, a riblji specijaliteti sveži i preukusni. Ovo mesto je veoma popularno i u sezoni često zna da bude i gužva, ali ne neprijatna. Mesto je okruženo brdima sa prelepim zelenilom, borovinom i maslinjakom. Iz Nikiane postoji mogućnost organizovanja raznih izleta na okolna ostrva kao što su Meganisi i Skorpio. Odlično je mesto za jedrenje na dasci i ribolov kao i penjanje, za one koji su avanturističkog duha. Za goste koji idu sopstvenim prevozom, mogućnost parkiranja je u bočnim ulicama.

Mesto je samo po sebi mirno, a za posetioce koji vole noćni život imaju mogućnost da posete barove i kafiće nedaleko od Nikiane, u Nidriju ili Vasilikiju. U barovima je širok spektar muzike. Tokom letnje sezone često umeju da se organizuju žurke na plažama sa zanimljivim nagradama. Nikiana je pravi izbor za one koji traže mir i odmor od gradske buke i galame. Idealno je mesto za porodice sa decom, stariju populaciju, ali i one mlađe. Boravak u Nikiani će priuštiti nezaboravno iskustvo svakom posetiocu i potrebu da se ponovo vrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.