Argasi

Zakintos Argasi

Argasi je malo mesto koje se nalazi na istoku ostrva Zakintos, na udaljenosti od 4 km od glavnog grada ostrva, takođe Zakintosa. Letovalište je nekad bilo predgrađe glavnog grada ali danas predstavlja poseban gradić. Lokalno stanovništvo tvrdi da je Argasi najstarije naselje na ostrvu Zakintos.

Argasi je smešten u podnožju planine Skopos u blizini najvećeg rta Vasilikos, koji po mnogima ima najlepše plaže kako na ostrvu, tako i u celoj Grčkoj. Na samom vrhu planine Skopos sagrađena je crkva Device Marije, koja je okružena ostacima starog manastira iz 1624. godine. Preko puta crkve nalazi se Artemisov hram.

Plaža u Argasiu je peščana, uzana i proteže se dužinom od 1 km. Na samoj plaži nalaze se ležaljke i suncobrani, koje turisti mogu iznajmiti. Voda je kristalno čista a odlikuje je tirkizna boja. Obala je sačinjena od stenja i kamenja pa je interesantna za istraživanje i ronjenje. Postepeno se ulazi u dubinu, dug je plićak pa je plaža sigurna i bezbedna za decu i neplivače. Argasi obiluje atraktivnim pejzažima i brojnim uvalama gde možete uživati na zasebnim plažama i u predivnom pogledu.

Okolina mesta obiluje zelenilom i to jednim delom od maslinjaka, vinograda i limunovog drveca, jednim delom od voca i zitarica, kao i od brojnih šuma koje se spustaju sve do mora.

U mestu postoji glavna ulica u kojoj su sva bitna dešavanja. Duž ulice su smešteni kafići, klubovi, taverne i restorani gde možete uživati u lokalnim specijalitetima. Ukoliko želite uzbudljiviji provod možete otići do glavnog grada, koji je u neposrednoj blizini.

Na samoj obali nalaze se i ostaci starog mosta koji je sagrađen 1885. godine koji daje ovom tradicionalnom grčkom seocetu posebnu čar.

Odlična lokacija, sadržaji kao i prirodna lepota okoline čine da Argasi dugi niz godina bude jedno od najposećenijih letovališta na najjužnijem jonskom ostrvu, ostrvu kornjača i čarobnih plaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published.