Budvanska rivijera

Budva

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Becici

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Rafailovici

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Budvanska rivijera

Budvanska rivijera se prostire u dužini od 25 km i predstavlja središnji deo Crnogorskog primorja. Ima mediteransku klimu sa dugim i toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Duž rivijere nalazi se 17 manjih i većih plaža. Pored Budve, rivijeru čini četrdesetak naselja među kojima su: Bečići, Sveti Stefan, Miločer, Pržno, Petrovac, Sveti Nikola itd. Mnoštvo uvala, plaža, ostrva, kao i planinski masiv Lovćena daju posebnu draž ovom području i privlače veliki broj turista koji mogu da uživaju u prelepoj prirodi, suncu, kristalno čistom moru.

Budva je primorski grad na Jadranskom moru u Crnoj Gori. Područije oko grada, duž obale poznato je kao Budvanska rivijera. Budva ima obalu od 21 km čijom se dužinom prostire 17 plaža.

Pored toga što je najpopularnije letovalište u Crnoj Gori, Budva je i jedno od najstarijih mesta u Crnoj Gori i smatra se da postoji više od 2.500 godina, a najviše su vladali Australijanci i Mlečani koji su Budvu napustili tek 1912. godine.

Ima veliki broj restorana, kafića, barova, otvorenih i zatvorenih klubova. Krase je prelepe plaže i dobre veze sa plažama u okolini što nudi raznovrstan sadržaj turista. Budva može da bude i vrlo zanimljiva za tursite koj vole da obilaze znamenitosti i građevine, kao i da se upoznaju sa istorijom ovog mesta, takođe ima i jako lepu prirodu, more i plaže.

Bečići je gradsko naselje u opštini Budva u Crnoj Gori. Prema popisu iz 2003. bilo je 771 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 726 stanovnika).

U naselju Bečići živi 625 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 37,5 godina (37,5 kod muškaraca i 37,5 kod žena). U naselju ima 248 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3,10.

Stanovništvo u ovom naselju veoma je heterogeno, a u poslednja tri popisa, primećen je porast u broju stanovnika.

Bečići su turističko mesto u Crnoj Gori i nalaze se nedaleko od grada Budve. Nalaze se na idealnoj lokaciji, a raznovrsni sadržajhi i prelepe peščane plaže čine ga idealnim za porodični odmor.

Rafailovići su dobro povezani sa ostalim turističkim mestima, jer imaju marinu osposobljenu za pristajanje glisera i čamaca. Zbog toga su dobar izbor i za porodice koje letuju sa decom, kao i za mlađe generacije željne provoda. Oaza mira i tišina koja se ovde nalazi, pružiće vam relaksaciju tokom dana, a blizina Budve, koja je poznata po noćnom provodu, zadovoljiće vašu potrebu za pesmom i igrom.

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja u Crnoj Gori na: Crna Gora leto 2022

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.