Cene u Grčkoj

Cene u Grčkoj su relativno slične svake godine. Uglavnom nema drastičnih poskupljenja proizvoda. Cene variraju od mesta do mesta i od ostrva do ostrva.

Iako je Grčka malo ispred nas po cenama. zbog gostoljubivosti grčkog naroda prema turistima iz Srbije, i dalje je najatraktivnija destinacija za odmor. To se vidi i po tome što se iz godine u godinu broj srpskih turista povećava u brojnim grčkim letovalištima.

U Grčkoj se zaista može letovati vrlo pristojno. Najbolje je obratiti pažnju na cene po njihovim marketima, jer veoma često, kao što je to slučaj i kod nas, veliki broj proizvoda bude na akciji i tada možete dosta uštedeti.

Ono što je razumljivo je da se cene po grčkim ostrvima malo razlikuju, odnosno malo su više nego u ostalim letovalištima. Razlike u ceni koje će postojati ako negde nešto platite malo skuplje su mizarne i nisu vredne razmišljanja da li nešto košta 2 Eur ili malo 2,3 Eur.

Radnje su otvorene od ponedeljka do petka od 09:00 h do 14:30 h, a utorkom i četvrtkom i petkom i od 17:30 h do 20:30 h. Subotom su radnje otvorene od 09:00 h do 15:00 h, dok se nedeljom ne radi. Supermarketi i kiosci rade do 22:00 h.

Tržni centri i supermarketi rade od 09:00 h do 21:00 h od ponedeljka do petka, a subotom od 08:00 do 15:00 h. Nedeljom ne rade.

Ulični kiosci su otvoreni od ranog jutra pa do kasno u noć. Tu se prodaje sve od autobuskim karti, cigareta, pića, slatkiša, četkica za zube i dr.

Kada su cene namirnica u Stavrosu u pitanju , može se reći da ovo mesta spada među najeftinijima, naročito četvrtkom kada je pijačni dan. Pa recimo, paradajz, paprike i drugo povrće košta 1 Eur. Jagode, trešnje i ostalo voće je od 1,5 do 2 Eur. Mlečni proizvodi i sirevi su oko 3-4 Eur. Cena maslina je od 3-4 Eur. U zavisnoti od vrste tibe cene se krecu od 3 pa do 15 Eur. Sokovi kao što su koka kola, sprite, fanta i drugi koštaju do 1,5 Eur. Alkoholna pića uzo, pivo, cipora su oko 3 Eur.

 

 

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za Stavros leto 2022

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.