Čigota Zlatibor

Zlatibor je sam po sebi mesto gde se lako može naći lek za srce i dušu, kao i za fizičko stanje organizma. Lek se krije u svakom boru, zalasku sunca, oštrom i svežem vazduhu i domaćim zalogajima. Oporavak se, naravno može potražiti i u raznim ustanovama specijalizovanim za najrazličitija oboljenja. Zato je Zlatibor idealno mesto – spoj svega onoga što je potrebno kako za telo tako i za dušu. Jedna od ustanova na Zlatiboru gde se za zdravlje brinu pravi eksperti je Specijalizovana bolnica Čigota.

Ideja za izgradnjom ovakvog lečilišta na Zlatiboru datira još iz XIX veka. Još tada je ova planina poznata kao idelno mesto za lečenje i oporavak. Brojni stručnjaci, klimatolozi i lekari došli su do zaključka da u drugoj polovini XX veka na Zlatiboru izgrade zdravstvenu ustanovu koja se veoma ističe u rezltatima lečenja i postaje jedinstven centar za lečenje oboljenja štitaste žlezde na Balkanu. Od samog osnivanja veliki je doprinos dala saradnja sa Institutom za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu. U okviru Specijalizovane bolnice Čigota postoje odeljenja Interne i Nuklearne medicine, Centar za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece i adolescenata, Fizikalna medicina, Labaratorijska i Ultrazvučna dijagnostika, Kabinet za kardiološki i ergo test i brojne druge mogućnosti dijagnostike i lečenja bolesti. Poseta Specijalizovanom lečilištu Čigota i Zlatiboru nije mesto na koje se treba doći samo kada je u pitanju borba sa bolešću, već da bi se očuvalo zdravlje i gipkost. Zlatibor je zdravlje, a Čigota program pomaže i izlazi u susret sa već izrađenim i dugo primenjivanim i veoma popularnim dijetetsko rekreativnim programom.

U urbanističkom, brzom i  nezdravom načinu života, poseta Zlatiboru je prvi korak ka promeni pogrešnog tempa. Čigota i Zlatibor su u tom slučaju idelano mesto. Specijalizovana bolnica Čigota se nalazi u samom centru Zlatibora, okružena borovom šumom na 1000 m nadmorske visine. Sam objekat je skromnijih smeštajnih kapaciteta, ali u njegovom sklopu gosti mogu uživati u zatvorenom bazenu, veličine 25mx12,5m, fitnes sali, teretani i otvorenim sportskim terenima za male sportove. Takođe, na raspolaganju su i biblioteka, galerija, frizersko-kozmetički salon kao i relaks centar sa dve finske saune, hidro kadama, solarijumom i parnim kupatilom sa aroma terapijom. Sama biblioteka je pravi mali kulturni centar Zlatibora.

 

Gostima su na raspolaganju i aperitiv bar, kafe-poslastičarnica, restorani i terase, bilijar, frizerski salon, hotelski butici i prodavnice, internet kafe i dr.

Čigota je pravo mesto za odmor i obnovu kondicije.

 

Pogledajte kompletnu ponudu izleta: https://monix.rs/izleti-i-ekskurzije/ kao i na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Izleti sa Zlatibora
Apartmanski smestaj Zlatibor
Kupovina stanova na Zlatiboru
Vodopad Gostilje          Uvac

Leave a Reply

Your email address will not be published.