Dassia

Krf Dassia

Dassia se nalazi na istočnoj obali Krfa, nedaleko od glavnog grada. Prvo je mesto koje je počelo da razvija turizam na ostrvu, a danas je popularno letovalište, omiljeno pre svega među porodicama s decom i parovima koji žele da se osame.

Ovo letovalište je među turistima iz Srbije najpopularnije mesto na Krfu. Tokom celog leta je omiljeno i među turistima iz Britanije, Skandinavije, i Nemačke, a u avgustu se tu uvek odmara i veliki broj Italijana.

Ovo živopisno mestašce ima savršeno balansiran položaj – nalazi na severu ostrva, na njegovoj istočnoj obali preko puta Albanije, na samo 15 km severno od grada Krf i samim time u neposrednoj blizini noćnog života, dok s druge strane nudi mirne plaže za savršeno uživanje ispod suncobrana. Na 10 km se nalazi i međunarodni aerodrom.

Dasia je smeštena u podnožju šumovitih, zelenih brda. Mesto se prostire sa obe strane vrlo prometne magistrale, tako da treba imati u vidu da je praktičnije uzeti smeštaj istočno od puta, bliže moru.

Turisti u Dasiji mogu da luksuzno odsednu u nekom od dva vrlo udobna hotela sa 4 zvezdice, ali u ponudi su i manji hoteli, pansioni i sobe različitog kvaliteta i cena, tako da je izbor smeštaja raznovrstan.

Hoteli i apartmani su u glavnom južno od centra mesta, a ne previše glasni pabovi su pozicionirani na severu. Oni koji žele življi večernji provod, a nisu spremni da idu 15 km do prestonice, mogu se zabaviti u obližnjem Ipsosu 2 km severno. Ipsos ima jeftiniji smeštaj, ali veću gužvu, i veću koncentraciju kafića i klubova.

Glavna plaža je od mešanog sitnog i krupnog šljunka, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa. Duga je oko 200 metara, i ima etiketu plave zastavice, što znači da zadovoljava najviše evropske standarde čistoće i kvaliteta.

Na plaži je često umerena gužva. Opremljena je ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima kojih ima samo u tavernama i barovima. Postoje i svi mogući oblicima zabave na vodi (skuteri, wind surfing, sandoline, paraglajding), a zbog mirnog mora naročito je pogodna za skijanje na vodi.

More je plitko tako da je pogodno za decu koja se igraju u plićaku, a za celodnevnu porodičnu zabavu najbolje je glavnom magistralom poći severno u mesto Agios Ioannis, gde se nalazi akva park Aqualand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.