El Paso City Zlatibor

El Paso City Zlatibor

El Paso City Zlatibor je novoizgrađeni tematski park udaljen 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru. Okružen je prelepom prirodom i šumom.

Naziv je dobio po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Celim kompleksom teče reka koja deli kompleks na 2 celine: na američki i na srpski deo. Tako da predstavlja susret dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj strani srpski deo sa crkvom i zlatiborskim zaseokom.

Kaubojski grad predstavlja repliku kaubojskog grada na divljem zapadu. Prilikom obilaska naićićete na Saloon – autentičnu kaubojsku kafanu. Ovde možete popiti piće. Ovde Vas očekuje i klavir koji odlikuje svaku kafanu ovog tipa. Zatim ćete naići na banku, poštu, prodavnicu, berbernicu, kancelariju šerifa Vajata Erpa, zatvor, vešala i sve ono što je karakteristično za divlji zapad. U kaubojskom gradu ćete videti i Muzej Boba Mundena, postavku starog oružja, Muzej Coca-Cole, rezervoar za vodu, vetrenjače, originalna poštanska kola itd.

Iza kaubojskog grada smešteno je i naselje Karavani pored reke i svaki od njih nosi naziv po nekom poznatom glumcu iz vestern filmova. Može se prespavati u karavanu Džona Vejna, Stivena Mekvina, Garija Kupera i mnogih drugih velikana pomenutog žanra.

El Paso City Zlatibor

Indijansko selo je dobilo naziv po najpoznatijem indijanskom poglavici – Biku koji sedi. Sastoji se od šatora u kojima se može i prespavati.

Zlatiborski zaseok se sastoji od 12 kuća brvanara i predstavlja tradicionalno naselje ovih predela iz 19. veka.

El Paso City sadrži restoran sa prelepim tremom, kafić, poslastičarnicu kao i opremljeno dečije igralište.

Prolaskom kroz El Paso doživećete dva različita podneblja u periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

El Pasco City Zlatibor

Agencija Monix Vas vodi u EL PASO CITY -svakodnevni polasci sa Zlatibora u sklopu izleta Stopića pećina, Sirogojno, Vodopad Gostilje.

 

IZLETI SA ZLATIBORA
EL PASO CITY STOPICA PECINA SIROGOJNO VODOPAD GOSTILJE

Kompletnu ponudu izleta možete pogledati na našem sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Kompletna ponuda izleta sa Zlatibora:

Izlet Mokra Gora           Izlet Sirogojno – Stopica pecina
Izlet Uvac                        Izlet Visegrad

Leave a Reply

Your email address will not be published.