Eretria Hotel Eviana Beach 3*

Hotel Eviana Beach 3* nalazi se na nekoliko metara od tržnog centra i 250 m od luke u Eretriji. Smešten je u mirnom delu grada na peščanoj plaži, pored čuvenog ,,Ostrva snova”. Nedaleko od hotela nalaze se brojni kafići, restorani, klubovi, kao i drevni istorijski lokaliteti za ljubitelje istorije. Hotelska plaža radi tokom letnje sezone, lepo je organizovana i uređena sa suncobranima i ležaljkama kao i barom gde se služi hrana i piće.

Smeštaj: Sobe imaju klima uređaj, krevetac na upit, terasu, frižider/minibar, TV, WiFi.

Sadržaj: Hotel sadrži recepciju, lift, mogućnost iznajmljivanja automobila i bicikala, parking, WiFi, restoran, a-la-carte restoran, barove, uređenu plažu sa suncobranima i ležaljkama.

Usluga: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom i polupansion.

Chek in: 15:00 h – 00:00 h

Chek out: 00:00 h – 09:00 h

Vise informacija o ovom hotelu možete pronaći na web adresi: http://evianabeach.gr/en/

*USLOVI PLAĆANJA –  SHODNO USLOVIMA HOTELA*

Cene su podležne promenama. Za tačne informacije o cenama i raspoloživosti potrebno je kontaktirati agenciju.

Eretrija je malo, ušuškano mesto na ostrvu Evija, na 20 km od Halkide. Pored toga što je primorsko mestašce i trajektna luka, Eretrija je i pravi arheološki muzej na otvorenom sa nekoliko urednih nalazišta iz davnih vekova. Urbanisti su uspeli sve to da divno uklope i “poređaju” ulice tako da budu paralelne stranicama centralnog eretrijskog zaliva. Samo mesto čini jedan zaliv koji je sa jedne strane oivičen dugačkim molom, a sa druge strane je pritvoren Ostrvom snova, odnosno maleckim ostrvom. U centralnom delu zaliva nalazi se gradska plaža koja je peščano-šljunkovita. More je kristalno čisto. Postoji dosta drugih dugačkih i peščanih plaža koje se nalaze u blizini grada. Eretrija je u Antici bila drugi najvažniji grad na ostrvu. Učestvovala je u trojanskom ratu, a u VIII veku je uspostavila kolonije duž obale Makedonije, Krfa i uglavnom na zapadnom delu (Italija, Sicilija). U prošlosti Eretrija je bila naseljena izbeglicama iz Male Azije. Danas Eretrija je jedan od najvažnijih turističkih centara na ostrvu zahvaljujući značajnim arheološkim nalazištima, velikim hotelima, predivnim plažama, kafranama, kafićima, tavernama, restoranima kao i jedinstvenim pristupom iz Atike preko trajekta i do i od Oroposa, što Eretriju čini “kapijom ostrva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.