Gouvia

Gouvia je nekada malo ribarko naselje, smešteno u istoimenom zalivu, ima oko 600 stanovnika, na 8 km udaljenosti severno od glavnog grada ostrva. Nekad je bila venecijanska pomorska baza, a danas je vrlo popularna marina za jahte. Ovde postoji nekoliko uskih peščanih i šljunkovitih plaža u uvalama sa plitkom vodom.Danas je razvijeno turističko letovalište poznato po modernoj marini, jahting klubu, brojnim sportovima na vodi, dobrim tavernama, restoranima i noćnim klubovima. Na peščano šljunkovitoj plaži postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. U letovalištu se nalaze brojne prodavnice, supermarketi, rent a car agencije, apoteka i lekarska ordinacija.

Plaže Gouvie su peščano- šljunkovita i na njima postoji bogata organizacija sportova na vodi, kao i razni izleti. Pristup plaži je dosta lak iz bilo kog kraja mesta, a kupanje potpuno bezbedno kako za odrasle, tako i za decu. Blizina grada Krfa čini plaže Gouvie vrlo popularnom destinacijom kod turista. U ponudi su i brojne aktivnosti poput jahanja, istraživanja okoline, maslinjaka i plantaža limuna. Ovo turističko mesto ima i dobru ponudu barova i restorana sa grčkom, kineskom, tajlandskom, italijanskom i meksičkom kuhinjom i živom večernjom atmosferom. Prodavnice su skoncentrisane duž obale, duž uske uličice u centru mesta i prepune su jeftinih suvenira.

Jedna od najznačajnijih atrakcija za srpske posetioce je spomen ploča u sećanje na prvo iskrcavanje Srba na Krf u I svetskom ratu. Gouvia ima dobre veze prevoza sa glavnim gradom na ostrvu – autobus saobraća na svakih 20 minuta.

Gouvia je sa glavni gradom dobro povezana, autobusi i brodići idu od 9 h ujutru do 16 h popodne na svakih 15 minuta, a od 16h do 22h popodne na svakih 20 minuta i za 15, a sama traje 15 minuta. Taxi jue dostupan 24 h dnevno a taxi stanica se nalazi u centru samog resorta. Vožnja do Kerkire košta približno 20 e. Smeštena u centralnom delu ostrva, Gouvia je idealno polazište za obilazak i istraživanje ostrva kolima ili biciklom.

Lokalno stanovništvo je druželjubivo, komunikativno i spremno da na svakom koraku pokaže stranim posetiocima grčko gostoprimstvo.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

 

Stavros smestaj   Vrasna smestaj   Paralia smestaj  Olympic beach smestaj   Leptokaria smestaj

Leave a Reply

Your email address will not be published.